Știri ITGamingPCRSS PaginaDeMediaTECH

În vremuri de criză NVIDIA scoală GTX 1050 Ti din morți

GeForce GTX 1050 Ti a fost una dintre cele mai de succes plăci video de la NVIDIA și a oferit un upgrade considerabil de la o altă placă celebră: GTX 750 Ti. Se pare însă că misiunea ei pe această lume nu a luat sfârșit și în aceste vremuri negre pentru pasionații de PC-uri custom, va fi eroina care salvează ziua.

Știrea că GTX 1050 Ti revine a fost postată de un canal de YouTube din Australia numit TechYesCity. În videoul cu pricina se vorbește despre situația cerere/ofertă din zona plăcilor video la nivel global. Alături de pandemia de COVID-19, avem și o explozie a valorii criptomonedelor și îi vedem pe cei de la TSMC bombardați cu cereri din toate direcțiile. În punctul ăsta nici măcar nu mă miră faptul că NVIDIA recurge la readucerea pe piață a GTX 1050 Ti.

Dar de ce fix placa asta? Păi, tot asta este placa video care a salvat mulți gameri la ultima criză de plăci video. Pe vremea în care un GTX 970 vechi de doi ani se vindea la mâna a doua cu 1000+ lei, o GTX 1050 Ti nouă se găsea și sub prețul acesta. Și a picat la fix în piață: nu e foarte puternică, dar nu-i nici GT 710 și va reuși să satisfacă nevoile de gaming ale clienților, cel puțin o vreme pentru un preț decent. Și că veni vorba, în condițiile în care un GTX 1650 (cam același lucru) se vindea pe la 700-800 de lei, mă aștept să vedem GTX 1050 Ti revenind undeva pe la 650 de lei. Hai, cu tot cu inflația cauzată de cerere, probabil va fi undeva pe la 1000 de lei. Dar tot este bine atunci când mai ai ca alternative doar GT 1030 și RX 550.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button