TECH

În sfârșit, procesoarele Intel sunt sigure!

Intel a finalizat corecțiile Spectre pentru ultima gamă de procesoare. Patch-urile pentru chipset-urile Skylake, Kaby Lake și Coffee Lake sunt acum disponibile pentru producătorii de calculatoare și plăci de bază. Apple a lansat deja actualizări MacOS și OS X pentru a remedia problema.

Aproape fiecare proprietar de computer a fost afectat de defectele Spectre și Meltdown, care se găsesc în aproape fiecare procesor Intel, AMD și ARM fabricat în ultimul deceniu. Chiar și dispozitivele iOS de la Apple au avut de suferit de pe urma lor.

Producătorii s-au pus repede pe treabă pentru a rezolva vulnerabilitățile. Din păcate nu toate inițiativele au decurs fără probleme, dar acum Intel a reușit să finalizeze patch-urile pentru procesoarele Skylake, Kaby Lake și Coffee Lake.

Apple nu oferă încă Mac-uri cu procesoare Coffee Lake, deși probabil acestea vor fi dezvăluite mai târziu în acest an. Cei care au alte chipset-uri ar trebui să fie protejați de actualizările sistemelor de operare care au fost lansate în ianuarie.

Pentru toți ceilalți, cele mai recente patch-uri Intel sunt acum disponibile, conform unei știri de pe Tom’s Hardware. Acestea nu merg direct la consumatori, ci la producătorii de computere și plăci de bază – dar vă puteți aștepta să vedeți în curând noi update-uri de BIOS și actualizări de sistem.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button