PC&Consoles

În nici două luni au sosit peste 1000 de jocuri pe Steam

Probabil ați sesizat că lista de la Jocurile Săptămânii devine din ce în ce mai tristă, deprimantă, lungă și plină de lucruri care ai crede că ar fi dispărut cu Steam Greenlight. Dar știți câte au fost lansate de când Steam Direct a fost implementat?

Peste 1000 de titluri și-au făcut apariția în ultimele două luni de când Steam a decis să implementeze o taxă de 100 de dolari per joc, fără să mai fie nevoie de voturi. Totuși, este o măsură mai restrictivă decât era Greenlight, din moment ce această taxă nu mai este per dezvoltatori. Pe vremuri, după ce era plătită taxa puteau fi puse oricât de multe jocuri dorea dezvoltatorul pe Steam, acum această taxă trebuie plătită de fiecare dată.

Cumva, după lansarea serviciului a fost chiar o scădere a numărului de lansări, după care numărul a sărit la peste 100 pe săptămână, iar apoi la peste 200 pe săptămână. Momentan cifra este pe undeva pe la 150 pentru săptămâna actuală, așa că a scăzut față de perioada anterioară, dar nu este tocmai clar dacă această tendință de scădere va scădea. Dacă se va menține, sau mai rău, dacă această tendința va fi înlocuită iarăși de o creștere continuă, atunci două lucruri se vor întâmpla. Steam va fi inundat cu titluri ce pot fi descrise în mare parte ca fiind gunoi abject, iar Valve va înota în bani, doar ca urmare a taxei percepute pentru publicarea gunoiului.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button