TECHRSS PaginaDeMedia

În Japonia, loteria cu procesoare se face la… Dozatoare!

Nu ai cum să nu ridici măcar o sprânceană atunci când dai de vreo invenție de-a japonezilor. Țara Soarelui-Răsare este tărâmul tehnologiei, al ciudățeniilor și al tehnologiilor ciudate, însă oameni suntem, așa că trebuie să ne mai și distrăm din când în când, chiar dacă asta implică momentan doar procesoare, nu?

Niște postări pe social media au captat imediat atenția curioșilor atunci când a fost prezentat un automat plin cu cutii de procesoare AMD Ryzen 5000. Modelul este foarte popular în Japonia, așa că pentru mulți nu este chiar o noutate să vii la dozatoare ca să-ți cumperi… Procesoare!

Despre cum se joacă păcănelele cu procesoare

Diferența este însă alta. Cei care au descoperit minunea respectivă au descoperit și un videoclip care ne spune despre ce este vorba cu adevărat. Cutiile din automatul respectiv nu conțin CPU-uri AMD Ryzen 5000. De fapt, este vorba despre o mașină în stil arcade (Gacha), iar utilizatorii pot „pescui” una din cutiile expuse. Șmecheria este că aceste cutii conțin cu totul alte modele de procesoare.

Practic, este o loterie care include și modele mai vechi, atât AMD, cât și Intel. Dacă ai noroc la cutie, în interior poți găsi unul sau mai multe procesoare, inclusiv Pentium, Celeron, Athlon și Ryzen-uri aflate la pensie. Este o chestie destul de fun, dar puțin dezamăgitoare pentru cei care sunt pe modul survival și sperau să facă rost de un Ryzen 5000 pentru doar o mie de yeni (adică opt dolari). Și nu, nu cred că vor exista dozatoare de plăci video, cel puțin nu în perioada asta…

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button