Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

In Danemarca si daca spui ceva despre piraterie faci sase ani de puscarie!

/
/
/
img

Politia daneza a arestat doi indivizi care s-ar putea face vinovati de operarea a doua site-uri tangential inrudite cu Popcorn Time, popularul serviciu de piraterie video. Este un pas important, Danemarca confruntandu-se cu aceasta problema, chiar in conditiile in care Netflix este prezent pe piata locala.

Deci polita a inchis doua site-uri importante, Popcorntime.dk si Popcorn-time.dk domeniile fiind puse sub sechestru in acest moment, cei doi arestati riscand „doar” sase ani de inchisoare in urma implicarii in Popcorn Time.

Dar arestarile ar putea fi o incalcare flagranta a legii, cele doua site-uri facandu-se vinovate de simplul fapt ca exista… conform legii europene. Ambele domenii nu gazduiau si nici nu distribuiau continut sau software piratat, fiind doar un fel de site-uri resursa pentru Popcorn Time. Mai mult, niciunul dintre cei doi arestati nu face parte din echipa de dezvoltare Popcorn Time.

Ce erau cele doua site-uri atunci? Ei bine, erau… doua site-uri de stiri! Au fost inchise pentru ca ofereau publicului danez informatii in limba locala despre resursele, stirile si update-urile facute de Popcorn Time. Atat si nimic mai mult! Inchiderea lor abuziva putandu-se justifica… doar intr-o tara comunista condusa de un dictator complexat.

Explicatia oficiala din partea politiei daneze suna altfel:

„Acest caz este important pentru ca, in primul rand, arata ca operatorii site-ului pot fi identificati de politie. Asta arata ca exista consecinte si transmite clar mesajul ca acest comportmanet este ilegal” , a declarat, incoerent putem spune, inspectorul diviziei anti frauda Michael Hellensberg. Aparent in Danemarca, chiar si daca vorbesti despre continut ilegal este indeajuns sa te arunce in lanturi, completam noi.

Danemarca pare sa se transforme intr-un stat comunist. Este un abuz de putere nedemn de acest secol si aceasta tara, un comportament total impotriva a tot ceea ce inseamna dreptul la libera exprimare. Asta ca sa nu mai vorbim despre dreptul de a distribui informatia, nealterata sau politizata.

Practic, Danemarca in acest moment se comporta dupa cum dicteaza un grup de interese economice, inspre propasirea unor site-uri locale sau internationale de streaming video cu plata. Alta explicatie logica nu exista. Mai socant este ca Uniunea Europeana nu a intervenit in acest caz, in acest moment o serie de scrisori din partea simpatizantilor celor doi indreptandu-se catre Parlamentul European, cu solicitarea de a adresa problema in plen.

Din nefericire, experientele celor doi se vor resimtii atat in sanul familiei lor, cat si in cel al comunitatii stranse in jurul site-ului. Sa speram ca acest caz se va solutiona cu bine si in scurt timp. Oricum, presa daneza si europeana pare sa tina cu cei doi.

[TorrentFreak]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar