CommunityMOREȘtiri IT

În curând vom avea un nou serviciu digital de muzică: YouTube Music

Ne așteptam de multă vreme ca YouTube să lanseze un serviciu dedicat streaming-ului de muzică, lucru care are și sens, din moment ce mulți folosesc portalul lor video pentru a-și asculta muzica preferată. Compania a anunțat oficial planurile sale, YouTube Music fiind programat să se lanseze săptămâna viitoare.

Pe 22 mai, YouTube va lansa oficial serviciul de streaming de muzică care va fi disponibil gratuit dar, desigur, va veni cu anumite restricții. Presupunem că redarea în fundal va fi una dintre ele, precum și includerea de reclame.

Un cont YouTube Music Premium vă va costa 9,99 dolari în fiecare lună, eliminând anunțurile și restricțiile, dar tot este dublu față de tarifele practicate de Spotify în majoritatea țărilor din Europa, astfel încât așteptăm să vedem cu ce alte avantaje ne va surprinde Google pentru a-și justifica prețul în fața concurenței. Din păcate, însă, nu există statistici oficiale care să dezvăluie dimensiunea librăriei muzicale.

Într-o postare de pe blogul oficial, compania prezintă câteva dintre caracteristicile unice ale serviciului de streaming disponibil prin aplicațiile stand-alone pentru Android, iOS și player-ul de desktop. Printre acestea se numără o căutare avansată care vă va ajuta să găsiți o anumită melodie chiar dacă nu știți numele și un ecran personalizat pentru descoperirea de muzică nouă care se adaptează și se schimbă în mod dinamic.

Și dacă deja sunteți abonat la YouTube Red (care va deveni în curând YouTube Premium) sau la Google Play Music, beneficiați de serviciul YouTube Music Premium gratuit. Cu toate acestea, dacă nu sunteți încă membru și intenționați să obțineți întregul pachet pe viitor, tot serviciul de streaming premium vă va costa suma de 11,99 dolari.

Serviciul va fi inițial lansat în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și Coreea de Sud, și se va extinde în curând în Austria, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Norvegia, Rusia, Spania, Elveția și Marea Britanie. Probabil prin al treilea val vom fi și noi incluși.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button