MORE

In curand, dronele vor invada marea

Numele Rolls-Royce este de obiciei asociat cu masini de lux care au umbrele in usi, dar compania se mai ocupa si cu alte lucruri, iar in viitorul apropiat spera sa stapaneasca marile cu flote de drone maritime de transport.

Cand va ganditi la cuvantul „drona”, poate va trece prin minte ceva de scara unei jucarii zburatoare, dar dronele pe care Rolls-Royce vrea sa le construiasca sunt de cateva mii de ori mai mari. Compania intentioneaza sa construiasca pana in 2020 prima nava oceanica pentru transport de marfuri care sa nu necesite un echipaj uman.

Aceasta nava nu va fi complet autonoma, nu vorbim aici de un Google Boat, ci de o nava care poate fi comandata de la o distanta foarte mare, la nevoie chiar de o singura persoana. Aceasta nava va fi echipata cu foarte multi senzori sofisticati si echipament de control care vor asigura buna sa functionare, iar lipsa echipajului va insemna ca exista mai mult loc pentru marfa.

Pe langa asta, se mai razolva si alte mici probleme, cum ar fi atacurile de pirati, pentru ca o astfel de nava nu va avea un echipaj care poate fi capturat. Nici abordarea sa nu va fi simpla, pentru ca nu a fost facuta sa calce oameni pe ea. Proiectul este inca in dezvoltare, iar demonstratia de mai jos pare poate putin cam prea SF, dar va fi o idee destul de interesanta de urmarit.

Desigur, nu va fi benefica pentru marinari, multi dintre ei urmand sa ramana fara locuri de munca. Iar inevitabil cineva are sa gaseasca un mod de-a hack-ui o astfel de masinarie, caz in care pirateria pe mari va incepe sa semene cu ce de pe internet.

https://flic.kr/p/GH35kD

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button