MORE

In cautarea telefonul pierdut – 3 aplicatii antifurt!

Cu toti ne-am uitat telefonul pe undeva prin casa sau pe la vreun prieten. Sunt momente tragice, sindromul „membrului fantoma” facandu-se resimtit din plin. Asa ca ne-am decis sa punem cap la cap un top al aplicatiilor care sa va ajute sa va gasiti telefonul, atunci cand il uitati pe undeva, sau va este furat.

Where’s My Droid este prima aplicatie propusa de noi. Aceasta a fost primul asemenea app pentru uituci pe Android Market, de la update la update imbunatatindu-se si implementand functii noi, ajutand utilizatorul sa isi gaseasca cu mai multa usurinta terminalul pierdut. Where’s My Droid poate seta automat soneria telefonului la cel mai ridicat nivel, facand in acelasi timp telefonul sa zbarnaie si sa sune din toti rarunchii, si te mai poate ajuta sa il localizezi cu ajutorul GPS-ului, acesta conectandu-se la Google Maps. Poti practic sa iti cauti terminalul oriunde in lume, atat timp cat are aplicatia instalata si exista o conexiune la internet, fiind o unealta interesanta pentru cei care isi fac probleme ca isi vor pierde datele importante stocate in terminal.

Free Lost Phone Traker este si ea o aplicatie destul de interesanta, dar un pic mai specializata. Este o aplicatie indispensabila pentru cei care isi fac probleme ca isi vor pierde sau li se va fura telefonul. Din pacate procesul de instalare este un pic mai anevoios, dar destul de robust cat sa iti permita sa iti pastrezi telefonul in siguranta. Aplicatia se foloseste de contul tau de Gmail si ideea ar fi ca terminalul tau este recunoscut de Google in Playstore, pentru a instala aplicatia direct din browser. Dupa ce ai instalat aplicatia, aceasta va trimite automat un mail catre tine folosind Google Maps cu locatia exacta a terminalului. Tehnologia este destul de ingenioasa, folosind releele providerilor de telefonie mobila pentru a triangula locatia si a trimite mailul in cazul in care GPS-ul nu este activat.

Ultima aplicatie propusa este SeekDroid: Find My Phone. Pretul de 5 lei este perfect justificat de functiile aplicatiei, aceasta putand sa iti stearga cardul SD si memoria telefonului de la distanta prin intermediul contului creat in cadrul aplicatiei. Poti activa GPS-ul de la distanta, localiza telefonul, alarma pentru localizare prin mesaj text sau email, poti inchide telefonul prin SMS, poti vedea ultimele telefoane efectuate si toate astea fara ca un hotul sa se prinda, aplicatia fiind imposibil de depistat fara a intra in setari. Este una dintre cele mai bune aplicatii de acest gen si iti poate salva atat telefonul, dar si informatiile personale, fotografiile si mai ales, banii, daca ai legat la contul de Google si un card de credit. Un lucru interesant este faptul ca toate aplicatiile se scriu in memoria telefonului, astfel, chiar si dupa resetarea totala a mobilului acestea se reinstaleaza cu toate setarile facute de voi.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. cea mai buna aplicație este fără discuție CERBERUS. este cu mult peste ce ati pus voi aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button