Gaming

In Australia precomanda pentru XCOM 2 costa 113 Euro

In Australia preturile jocurilor sunt nejustificat de mari. Indiferent de discutam de copiile fizice sau cele digitale, pretul sare uneori peste cei 60 de dolari recomandati. Totusi, pentru a precomanda XCOM 2 trebuie sa platesti 89.95 dolari australieni, echivalentul a 127.45 dolari americani sau 113 Euro.

De mentionat ca o copie achizitionata la pretul astronomic nu este una speciala sau limited edition, fiind vorba doar de jocul standard, pe care daca o cumperi primesti odata cu precomanda  Resistance Warrior Pack. Atat si nimic mai mult.

Nu este o practica noramala, dar una uzuala pentru 2K, care in trecut au mai ridicat preturile jocurilor lor in Australia, Civilization: Beyond Earth fiind similar in pret cu XCOM 2, asa ca nu discutam de o abatere sau o scapare. Este foarte posibil ca taxele impuse in Australia sa fie un factor, dar si faptul ca jocurile trebuiesc cenzurate si editate intr-un mod diferit pentru a putea fi publicate pe piata australiana, dar asta nu justifica cu nimic suma ceruta.

Mai mult, 2K pot incuraja indirect pirateria cu asemenea practici sau, daca nu este cazul, achizitia jocului la un sale sau de pe alte platforme precum Kinguin sau G2A, care in mod paradoxal au preturi mult mai bune. Intarind si mai mult ideea ca: „Pe internet nu exista oceane”.

[Steam]

Articole asemanatoare

Back to top button