GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Studioul Improbable se aliază cu Epic Games pentru 25 milioane dolari

Improbable și Epic Games au anunțat un nou fond surpriză de 25.000.000 de dolari „pentru a ajuta dezvoltatorii să treacă la motoare, servicii și ecosisteme mai deschise„. Anunțul vine doar la câteva ore după un război public de replici între Improbable și Unity, după ce Improbable a susținut că o schimbare recentă a termenilor serviciului Unity a făcut ca tehnologia sa SpatialOS să încalce termenii acestora – și deci să fie potențial fatală pentru titlurile SpatialOS / Unity, inclusiv Lazarus și Worlds Adrift.

Unity a venit cu contraargumentul că studioul a fost informat cu mult înainte de schimbarea termenilor serviciului din decembrie și că, oricum, jocurile care utilizează SpatialOS – inclusiv Lazarus și Worlds Adrift – nu ar fi afectate de dezactivarea cheilor de licență a Unity Editor deținut de Improbable. Și când se părea că firmele s-au apropiat de o rezoluție, o nouă inițiativă Epic / Improbable prezintă o altă perspectivă.

Fondul de 25 de milioane de dolari a fost anunțat într-o scrisoare co-scrisă de CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney și CEO-ul Improbable, Herman Narula, care se presupune că se îndreaptă către studiouri și proiecte care utilizează atât motorul Unity, cât și tehnologia SpatialOS.

Credem că suntem la începutul unei ere fără precedent a jocurilor online incluzive care devin părți ale vieții noastre de zi cu zi. Permiterea acestui lucru va necesita mult mai mult decât doar Epic sau Improbable, va necesita o industrie mult mai matură și mai larg deschisă pentru a permite acest viitor: o comunitate de companii conectate prin valori cum ar fi termeni de afaceri corect și deschis dezvăluite, respectarea alegerii dezvoltatorilor, precum și interoperabilitate completă între platforme, software și servicii. Îi încurajăm pe alții cu o viziune similară să ia inițiativă, astfel încât să găsim modalități de a realiza acest lucru cât mai curând.

Pentru a ajuta dezvoltatorii care sunt puși pe butuci de noile incompatibilități de motoare și servicii introduse astăzi, Epic Games și Improbable împreună creează un fond combinat de 25.000.000 de dolari pentru a ajuta dezvoltatorii să treacă la motoare, servicii și ecosisteme mai deschise.

Acești bani vor fi distribuiți prin intermediul inițiativei de lungă durată Unreal Dev Grants, precum și sub forma unor fonduri de asistență pentru dezvoltatori Improbable și a fondurilor din magazinul Epic Games.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button