MORE

Imprimare 3D cu un pistol de lipit și piese Lego

Imprimantele 3D sunt inca destul de scumpe și nu intotdeauna potrivite pentru a face chiar orice fel de obiecte. Ca urmare, de ce să nu combini un pistol de lipit cu o serie de cuburi și „mecanisme” Lego pentru a construi un dispozitiv capabil să creeze obiecte tridimensionale limitate doar de imaginația ta?

Tocmai asta a făcut un individ numit Vimal Patel. Creația sa este capabilă să extrudeze un filament dintr-un material ce se întărește rapid, permițând realizarea de construcții tridimensionale complexe. Pentru cei interesati de acest gadget facut acasa, informatiile nu sunt chiar atat de abundente, dar, cu ajutorul unui set Lego Tehnics si eventual multe incercari s-ar putea sa poti obtine un astfel de pistol dupa cateva ore de munca. Avantajul fiind in cazul acesta, faptul ca poti sa te distrezi cateva ore, ba chiar sa iti exersezi veleitatile de inginer dupa cum se poate vedea in clipul de mai jos.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button