TECHTech&IT

IMAX va închide centrele de experiență VR

IMAX abandonează domeniul VR.

Compania a anunțat recent retragerea din realitatea virtuală într-o dezvăluire din data de 13 decembrie către Comisia pentru valori mobiliare și burse.

În acest document, compania a raportat că nu va mai face investiții în partea de VR a afacerii lor, va închide cele trei centre arcade ale realității virtuale rămase la începutul lui 2019 și, de asemenea, va „retrage anumite investiții în conținut VR” într-o inițiativă de a renunța complet la proiectele lor legate de VR. Această lovitură a incursiunii IMAX în divertismentul VR ar putea fi un semnal că consumatorii își pierd interesul pentru realitatea virtuală. Cele trei locații au fost în Los Angeles, Toronto și Bangkok.

IMAX a intrat în realitatea virtuală în 2016, după o rundă de investiții de 50 de milioane de dolari. Planul lor a fost de a deschide centrele VR care au atras mulțimi care caută metode accesibile pentru a experimenta noile tehnologii.

Căștile VR sunt din ce în ce mai accesibile și se pare că devin mai ieftine cu fiecare zi. Piața de divertisment pentru realitatea virtuală este estimată să atingă 33 miliarde dolari până în 2022, potrivit unor analiști, dar noul anunț IMAX sugerează o deconectare între previziunile de afaceri și perspectivele reale ale consumatorilor.

Recent, au apărut rapoarte că proiectul StarVR ar urma să fie închis sau vândut. Aceste căști au fost parte a experienței IMAX, care demonstrează și mai bine efortul investit în VR cu centrele bazate pe locație.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button