SecuritateTECHTech&IT

Imaginile PNG, mijloc de hacking pe Android

Este indicat ca zilele acestea să aveți mai multă grijă ca de obicei cu imaginile pe care le vizualizați pe dispozitivele voastre cu Android. Conform unui raport publicat în cel mai recent buletin de securitate pentru sistemul mobil de operare, există riscul ca hackerii sa poată folosi unele fișiere PNG pentru a executa coduri dăunătoare pe telefonul vostru.

Cel mai recent Buletin de Securitate Android enumeră 42 de noi vulnerabilități, dintre care 11 sunt marcate drept critice, problema fișierelor PNG fiind una dintre ele. În prezent fără o soluție definitivă, metoda afectează chiar și cea mai nouă versiune Android Pie, asta pe lângă dispozitivele cu Nougat și Oreo. Odată ce dezvoltatorii Android vor remedia situația, mai este și problema de timp până aceasta va fi implementată pe modelul vostru specific de telefon. Nu toate imaginile PNG prezintă această vulnerabilitate, însă nu strică să fiți precauți oricum când deschideți acest tip de fișiere pe telefonul vostru. Utilizatorii sunt sfătuiți să instaleze orice patch de securitate imediat ce este disponibil.

Deși Google nu au până acum un caz concret în care această vulnerabilitate să fie exploatată în mod activ, rămâne de văzut dacă și cât va dura până când atacatorii vor folosi breșa de securitate pentru atacuri concrete.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button