Telefoane

Imagination Technologies are acum un nou proprietar

Imagination Technologies era până anul acesta compania responsabilă pentru dezvoltarea GPU-ului PowerVR prezent în fiecare iPhone.

Dar din această primăvară Apple a dezvăluit că nu se va mai folosi soluțiile PowerVR, optând pentru o soluție proprie, ce s-a manifestat în procesorul A11 Bionic. În consecință, cotația la bursă a companiei Imagination Technologies a luat-o sever la vale, un cumpărător fiind căutat pentru a putea rămâne în funcționare, după pierderea celui mai mare client al său.

Unul a fost găsit în cele din urmă, sub forma grupului de investiții Canyon Bridge Capital Partners, din China. Această entitate va plăti suma de 743 de milioane de lire sterline pentru Imagination Technologies, fără componenta sa ce se ocupă cu producerea de procesoare MIPS, care a fost cumpărată de o altă entitate pentru suma de 65 de milioane de dolari. Astfel, compania va putea funcționa mai departe fără concedieri.

Speculația inițială era cea că Apple în sine ar cumpăra compania, din moment ce astfel ar avea atât posibilitatea de-a face o achiziție la un preț de nimic, precum și acces la brevetele ce i-ar permite să producă după bunul plac componente de procesare grafică fără teamă. Nu este clar de sprijinul cui depinde acum Apple pe partea de brevete, din moment ce dacă n-a reușit cumva să reinventeze complet roata, tot intră într-un club destul de exclusivist cu avocați ce stau ca vulturii cu ochii după noi victime.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button