MORE

Imageidentify – Un site care indentifica obiecte in poze!

Toti ne-am lovit de celebra intrebare care rasuna in capul nostru si refuza sa dispara: „Cum dracu ii spune la aia?” Este o intrebare existentiala pentru multi, care doresc sa stie cum se numeste… o vaza sau un anumit obiect decorativ. Ei bine, acum poti sa afli folosind imageidentify. Un site care indentifica obiectele pentru tine, realizat de Wolfram Research.

Wolfram Research au sub centura ceva inventii, ca de exemplu Wolfram Alpha, un program care iti raspunde la intrebari pe Twitter si un alt program care iti „destainuie” zborurile care te survoleaza. Astfel, un program care indentifica obiectele din poze nu pare atat de iesit din comun pentru firma. Acum, realizatori limbajului de programare Mathematica si ai motorului Alpha sunt pusi pe fapte mari. ImageidentifyImageidentify

Wolfram Language Image Identification Project poate in acest moment indentifica peste 10.000 de… chestii, precum animale, gadgeturi sau electrocasnice, folosind o baza de date care in acest moment are peste zece milioane de imagini pe care la care apeleaza pentru a indentifica obiectul.

Stephen Wolfram: „Programul nostru este echivalentul unui copil in primii ani de viata, cunoscund in acest moment tot atatea lucruri ca si acesta la varsta de doi sau trei ani”

Proiectul este pe aceeasi treapta cu Google Goggles, Amazon Firefly si recentul Microsoft Research, Wolfram Research fiind printre pionierii in recunoasterea de imaginilor de pe internet.

Articole asemanatoare

Back to top button