PC

iMac Pro va fi disponibil începând cu 14 decembrie

Apple iMac Pro va fi disponibil pentru cumpărare începând cu 14 decembrie. Prețurile încep de la 4999 dolari pentru configurația de bază.

iMac Pro este cel mai puternic Mac pe care Apple l-a făcut vreodată. Configurația de bază vine cu un Intel Xeon de 8 nuclee, o memorie DDR4 ECC de 32 GB 2666 MHz, un SSD de 1 TB, o placă video AMD Radeon Pro Vega 56 cu memorie HBM2 de 8 GB, un ecran cu retină 5K, 10Gb Ethernet, patru porturi Thunderbolt 3 (USB-C) cu suport pentru două monitoare adiționale de 5K, precum și finisajul Space Gray pentru piesa principală, precum si pentru tastatura Magic Keyboard și Magic Mouse.

Cu toate acestea, dacă vă place să mergeți cu totul la maxim, calculatorul poate fi configurat cu un Xeon de 18 nuclee, memorie ECC de 128 GB, SSD de 4 TB și Radeon Pro Vega 64 cu HBM2 de 16 GB, deși costul exact al acestei configurații nu este cunoscut.

Nu a existat un Mac care să forțeze limitele la așa nivel încă din 2013, iar acela nu a îmbătrânit foarte bine datorită lipsei de opțiuni de upgrade. Nici iMac Pro nu poate fi upgradat prea mult, motiv pentru care Apple lucrează deja la succesor, care ar trebui să vină în următorii câțiva ani. Între timp, iMac Pro ar trebui să îndeplinească cerințele tuturor indivizilor sau companiilor care doresc să-și înlocuiască vechile Mac Pro cu ceva mai recent și capabil de o putere de calcul sporită.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button