PCTECHTech&IT

IFA 2018: monitoarele Philips au mai multe functii ca niciodata

Monitoarele Philips, produse de MMD, au fost prezentate pe larg în cadrul evenimentului IFA 2018 de la Berlin. Nu e de mirare, avand in vedere ca sunt ultra-wide, ultra-subtiri, curbate si touchscreen. Gama de monitoare dispune de optiuni atat pentru productivitate cat si pentru divertisment.

Monitoare pentru gamerii de console

Gama Momentum este dedicată celor care vor să lege o consolă de jocuri la un monitor capabil să facă față acțiunii de pe ecran. Oferă un timp de răspuns rapid, lag foarte mic și reduce efectele de tearing și de „sughiț” al imaginii. Philips 436M6VBPAB este primul monitor din aceasta gama.

Are 43 de inchi UltraClear cu o rezoluție 4K UHD, tehnologie Quantum Dot, funcție Adaptive Sync, timp de răspuns de 4 ms GtG, iluminare Ambiglow și calitate audio îmbunătățită cu DTS Sound. Vestea buna pentru fanii acestei serii este faptul ca „lucram la cea de a doua generatie Momentum de 30 de inch, cu rezolutie 4K si un pret de 599 euro, pana la sfarsitul anului”.  potrivit product managerului EMEA, Artem Khomenko. 

Acelasi oficial Philips (n.r.) – Artem Khomenko – product manager EMEA  – spune ca „o a doua directie pentru strategia Philips este reprezentata de ecranele profesionale cu touch….Philips va extinde, de asemenea si portofoliul de ecrane curbate in zona consumer, pentru ca vedem in asta un mare potential. Si bineinteles, lucram intens si la solutiile profesionale. De altfel suntem una dintre putinele companii de pe piata care poate oferi ecrane cu adevarat profesionale clientilor nostri si ma refer aici la sistemul de andocare USB-C pe ecranul ultra-wide cu diagonala de 49 de inch si rezolutie 4K, care este cu adevarat special. In ceea ce priveste preturile, incercam sa fim echilibrati, de aceea, monitorul de 43 de inch din seria Momentum este 799 de Euro. Daca vorbim despre monitoarele curbate, de exemplu cele de 27 de inch variaza de la 199 la 299 de Euro, iar la monitoarele profesionale 4K, 32 de inch si ecrane fara rame ajungem la un pret de 899 de Euro, ceea ce este extrem de rezonabil pentru un astfel de produs.”

Ecrane SuperWide

Philips IFA 2018

Ecranul SuperWide 32:9 salvează un spațiu considerabil, înlocuind suporturile și cablurile în plus care acompaniază configurațiile cu mai multe ecrane cu o singură unitate ușor de instalat. Philips 499P9H – cu o diagonală de 49 de inchi, eficientizează multi-tasking-ul, înlocuind nevoia unei configurații cu mai multe monitoare și are chiar suport pentru o cameră Windows Hello, care funcționează pe sistem pop-up.

Philips IFA 2018

Monitoare profesionale 

Philips 349P9H, 329P9H și 349P7Q – destinate utilizării profesionale, aceste display-uri sunt echipate cu sistemul de andocare USB-C și dispun de rezoluții înalte pentru productivitate și conectivitate sporite.

Philips 221B9T și 171B9T – destinate utilizării profesionale, aceste monitoare folosesc puterea tehnologiei touch-screen cu P-Cap touch și protecție IP54 împotriva apei și a prafului.

Monitoarele Philips prezentate acoperă și o varietate mare de design, unele dintre ele folosind o stilizare fără rame, ideale pentru configurații multi-display, și cu o grosime foarte mică, de numai 6.1 milimetri. Câteva exemple din această categorie ar fi Philips 276C8, 278E9Q, și 328E9F.

Philips IFA 2018

Tehnologia touch-screen este prezentă pe mai multe monitoare Philips apărute în acest an. Cele din seria Touch B2B folosind tehnologia Projected-Capacitative și suportând până la 10 puncte tactile simultan. Nu numai asta, dar au certificare IP54 pentru rezistența la factorii de mediu. Modelele care fac parte din această categorie sunt Philips 221B9T și 171B9T, cu diagonale de 21.5 și de 17 inch și panouri TN.

Cei care doresc o conectare simplă a unui monitor la un sistem pot opta pentru seria ce folosește un conector USB Type-C. Acesta este folosit atât pentru transmiterea semnalului de la un PC sau un notebook, precum și pentru alimentarea sa, necesitând un singur cablu rapid și ușor de conectat pentru a funcționa. Din această categorie veți găsi modele precum Philips 349P9H, 329P9H și 349P7Q, primul dintre ele având chiar un format ultra-wide, 21:9, fără rame pe patru laturi și cu o rezoluție de 5120×2160. 

Philips IFA 2018

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button