MORE

IFA 2015 – RT-AC5300U un nou Router de la Asus

Tot la IFA 2015, Asus a dezvăluit un nou router, cu numele foarte complicat RT-AC5300U, dar care probabil va fi mai bine cunoscut în viitor ca acel router ce arată ca un păianjen foarte înfiorător sau un replicator din Stargate.

Caracteristica definitorie a lui RT-AC5300U este, desigur, numărul oarecum ridicol de antene pe care le are, 8, fiecare având suport pentru două benzi. Cu atât de multe, vă puteți aștepta ca performanța sa să nu fie tocmai de trecut cu vederea. Pe spectrul de 2.4 GHz, acesta poate atinge viteze de 1000Mb/s, iar la 5GHz poate atinge o lățime de bandă la fel de ridicolă precum aspectul său, de 5333Mb/s.

Cu o așa performanță, vă puteți imagina că nu este tocmai gândit să fie împerecheat cu un laptop de la 1900 toamna, ci mai mult cu sisteme care se pot folosi din plin de capacitățile sale pentru lucruri ca streaming în 4K. Sau mai bine zis, cu multiple astfel de sisteme, întinse pe o zonă generoasă.

Pe interior, RT-AC5300U este echipat cu patru procesoare dedicate gestionării traficului, 256 MB RAM, de tipul DDR3, și 128MB de stocare internă, de tipul flash.

Asus nu a specificat prețul acestui router, nici data exactă de lansare. Ar trebui să fie disponibil cândva spre finalul acestui an.

[PCper]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button