TECH

IFA 2015 – Polaroid Snap, camera digitală ce imprimă fotografii

În vremuri de mult uitate și îngropate de camera digitală, Polaroid era unul dintre cele mai mari nume din domeniul fotografiei. Câteva falimente falimente mai tarziu, Polaroid incearca sa revina in atentia publicului cu Polaroid Snap.

Această nouă cameră calcă pe urmele vechiului aparat Polaroid, camera capabilă să scoată direct o poză fără sa fie nevoie de developare acesteia. Camera Polaroid Snap se folosește de numeroasele avantaje ale tehnologiei moderne pentru a reinventa această veche idee.

Cum au facut asta fara sa implementeze un proces impractic si greoi? Ei au folosit tehnologia si au miniaturizat camera, putand sa fie tinuta in buzunar.

Întregul proces de transformare a imaginii care intră în obiectiv într-o fotografie fizică, a fost modificat foarte mult față de ceea ce aveam in trecut. În loc să fie folosit film sau o imprimantă, fie separată, fie integrată în aparat, poza este realizată de hârtia în sine.

Camera Polaroid Snap se folosește de un material special numit Zero Ink, dezvoltat de compania ZINK, ce conține cristale minuscule pentru culorile principale. În timpul procesului de imprimare, aceste cristale sunt încălzite, provocând spargerea lor și pigmentarea suprafaței materialului. Rezultatul este o poză fidelă, în culori vii, ce nu poate fi măzgălită prin atingere, și a cărui spate poate chiar conține un adeziv, în cazul în care vrei să faci poze și imediat să le lipești pe ceva.

Polaroid Snap este o cameră de 10MP, conectivitate USB și suport pentru carduri de memorie de 32GB. Produsul final va fi disponibil anul acesta, la prețul de 99 de dolari.

[Polaroid]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button