MORE

IFA 2015 – Asus anunță un PC minuscul, VivoStick

La IFA nu au fost prezentate doar noi modele de laptop sau telefoane, ci și calculatoare în forme mult mai neortodoxe, precum Asus VivoStick, un PC de dimensiunea unui stick de memorie.

Departe de a fi primul astfel de dispozitiv, VivoStick se aseamănă în concept cu Intel Compute Stick anunțat pe la începutul anului, dar aduce o configurație superioară.

PC-ul minuscul este echipat cu un procesor din seria Intel Cherry Trail, 2GB de RAM, 32 GB de stocare internă, un port HDMI, un jack audio și chiar două porturi USB.

Acest gen de sistem nu va fi utilizat prea curând pentru jocuri moderne sau editare video, acesta nu îi este scopul VivoStick poate fi atașat de un televizor sau un monitor ce dispune de un port HDMI, permițând transformarea sa într-un computer complet. Unul ce poate fi utilizat pentru multimedia, streaming, internet, sau chiar muncă de birou ce nu implică software foarte specializat. Sistemul folosește Windows 10, așa că poate fi văzut ca o soluție economică, în termeni de cost și spațiu, pentru cine vrea un PC funcțional.

VivoStick va fi disponibil la prețul de 130 de dolari, mai ieftin chiar decât Intel Compute Stick, și mai mic. Nu a fost dezvăluită data la care va fi lansat pe piață.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close