MORE

Ideea lui Google Glass revine ca Project Aura

Chiar dacă proiectul Google Glass a fost îngropat, după câțiva ani de testare și nici un fel de progres, compania nu renunță la ideea sa, și o reînvie sub forma lui Project Aura.

Google se află în acest moment în mijlocul unui efort de recrutare pentru Project Aura, împrumutând talent la Amazon pentru dezvoltarea unor dispozitive noi care pot fi purtate. Mai exact, au fost angajați oameni ce lucrau la Lab126, la proiecte precum Fire TV stick, Fire TV Box, și Amazon Echo.

Project Aura se află sub conducerea lui Ivy Ross, ce coordona și Google Glass, iar divizia este sub tutela lui Tony Fadell, CEO al Nest, dezvoltatorului de soluții pentru automatizat case. De ce? Pentru că de când a fost înființat Alphabet, Google are o structură confuză, iar Tony Fadell a promis că va găsi un mod prin care să readucă la viață Google Glass.

Nu se poate spune cu siguranță în acest moment ce fel de produse ar putea dezvolta Project Aura, dar o iterație nouă pentru Google Glass este o posibilitate.

Ochelarii au fost disponibili pentru o parte foarte restrânsă din public încă din 2013, ridicând la acea vreme multe controverse, deoarece purtătorul putea activa oricând camera ochelarilor, fără ca cei din jur să știe că erau filmați. Asta se întâmpla, desigur, înainte ca întreaga lume să afle despre Prism.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close