PC&Consoles

id Software lucrează la un nou motor grafic

Doom a fost lăudat pentru faptul că funcționa destul de bine pe cam orice sistem, pe un nivel de detaliu ridicat. Iar id Software și-a pus ca obiectiv să întreacă această reușită cu următoarea generație tehnologică.

Studioul lucrează în acest moment la următoarea variantă a motorului id Tech, una menită să se folosească din plin de tot ce are de oferit generația curentă și viitoare de hardware. Ce exact înseamnă asta? Ceva care are să fie pe placul celor care au cumpărat un procesor Ryzen. Intenția celor de la id Software este cea de a face un motor în stare să folosească toate firele de execuție ale procesorului, fiind construit cu paralelism în minte.

Și la cel joc va fi folosit acest motor? Nu prea știm asta deocamdată, dar probabil peste vreo doi ani vom începe să vedem primele semne ale unor jocuri marca Bethesda/Zenimax/id/Arkane care să se folosească de această tehnologie. Poate Dishonored 3. Poate un Doom 5. Poate următorul Elder Scrolls, fiindcă dacă mai fac încă unul pe cadavrul lui NetImmerse, chiar că va ieși scandal.

Dacă gândul că are să apară un joc în stare să devoreze 16 fire de execuție, iar voi aveți doar 4 la dispoziție, vă cam înspăimântă, probabil n-ar trebui să vă speriați prea mult, fiindcă probabil motorul grafic id Tech 7 va fi scalabil.

Un motor capabil să se folosească din plin de ce procesor aveți este binevenit, din moment ce tot avem numeroase jocuri care atunci când văd 32 de fire de execuție decid să sugrume core 0 și să le ignore pe toate celelalte, de parcă am fi în anul 2000.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: id Software lucrează la un nou motor grafic - Pro Team Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button