GAMING

id Software a lucrat la Fallout 4

Fallout 4 are o componentă de shooter mai bine dezvoltată ca cea a predecesorilor săi. Todd Howard a dezvăluit că la acest aspect nu s-a bazat doar pe cunoștințele echipei care lucra la proiect, ci și pe experiența studioului id Software.

Din moment ce studioul care a creat Doom este o parte din marea familie Zenimax, cei care lucrează la Fallout 4 s-au gândit că nu ar strica dacă ar primi ajutorul unui studiou cu experiență amplă în domeniu pentru dezvoltarea mecanicii de FPS/TPS a jocului.

Ca urmare, Fallout 4 va semăna mult cu un shooter modern, peste care a fost așezat un start de RPG. Întregul sistem a fost construit de la zero cu asta în minte, și cu ajutor de la id Software.

Implementarea aceasta diferă foarte mult față de cea a lui Fallout 3. Pe de o parte, jocul a fost criticat la vremea sa de fani seriei ca fiind nimic mai mult decât Oblivion cu arme de foc. Pe de alta, fanii genului FPS au criticat jocul pentru că un headshot cu un pistol de 10mm nu putea omorî un paznic de caravană. Eraunevoie chiar de mai bine de un încărcător pentru a doborî acel NPC de nivel mare, deși toate gloanțele aterizau fix în căpățâna sa.

Fallout 4 va remedia aceste aspecte, jocul fără îndoială fiind comparat cu un Call of Duty post-apocaliptic de fanii seriei vechi, dar mulțumind fani a tot ce înseamnă shooter prin implementarea mai directă a armelor.

[PC Gamer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close