MORE

IBM vrea Inteligenta Artificiala care sa functioneze asemenea creierului uman

Inteligența artificială continuă să evolueze, iar cu timpul poate chiar va avea o utilitate practică, dincolo de simpla curiozitate. Asta speră și IBM, din moment ce a dezvăluit intenția de-a colabora cu Numenta, o companie ce se ocupă cu dezvoltarea de Inteligența Artificială, de unde putem extrapola ca IBM pune la cale un eventual viitor SkyNet, cel mai mare cosmar al lui Elon Musk :). Pana la teoria conspiratiei insa, ne limitam la a spune ca IBM vrea Inteligenta Artificiala care sa functioneze asemenea creierului uman.

Produsul la care lucrează Numenta de câțiva ani este un software, nu un hardware, nu vorbim aici despre încă un Watson sau un Deep Blue, ci de un program capabil să funcționeze ca un creier uman. Ce e drept, nu va funcționa literalmente ca unul, din moment ce exista inca limitări serioase legate de neintelegerea modului concret în care funcționează creierul fără a consuma cât un super-computer.

Un AI care gândește mai mult ca un om decât ca o mașină se va putea vedea în abilitatea sa de a recunoaște lucruri și de-a înțelege mai rapid date, creierul umana vând o capacitate imensă pentru abstractizare. Nu că acest AI ar putea atinge curand acel nivel, doar ca se merge pe o idee asemanatoare.

IBM intenționează să folosească tehnologia produsa de Numenta pentru o varietate de aplicații, în acest moment testând capacitatea sa de a interpreta imaginile obtinute de sateliți, pentru a depista elemente precum defecțiuni mecanice în pompe și alte mașinării din lanurile agricole. De asemenea, se va încerca și implementarea hardware, sau măcar modelarea sa, a unei infrastructuri ce funcționează într-un mod similar cu programul pe care este construit AI-ul.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button