RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

IBM va cumpăra Red Hat pentru 34 de miliarde de dolari

Lumea Linux-ului și Open Source în general au fost cutremurate astăzi de anunțul că IBM a făcut o ofertă de achiziție a companiei Red Hat în valoare de 34 de miliarde de dolari.

Dezvoltatorul de software este cunoscut pentru realizarea distribuției de Linux Red Hat, cu mulți ani în urmă, dar de un deceniu și ceva se ocupă predominant de soluții Enterprise. Nu și-a întors spatele cu totul sectorului dedicat utilizatorilor de rând, sprijinind proiectul Fedora care se ocupă, printre altele, cu dezvoltarea distribuției de Linux cu același nume.

IBM și Red Hat colaborează deja de aproape două decenii la realizarea de software pentru domeniul Enterprise, iar această mișcare va spori capacitatea companiei de a funcționa în domeniul de Cloud. Red Hat va fi tratat ca o entitate proprie în cadrul IBM, nu va fi asimilat în restul organizației, și nici nu se va schimba ceva pe domeniul de Open Source. Dimpotrivă, gigantul albastru chiar se bazează pe transparența oferită de Open Source ca să atragă clienți noi, care ar putea fi interesați de soluții de tipul Cloud, dar nu ar fi tocmai dornice să îmbrățișeze ceva inflexibil și cu opțiuni limitate. IBM va consideră că astfel va deveni cel mai mare provider din lume a soluțiilor hibride de Cloud, ceva ce probabil nu va fi pe placul celor de la Microsoft.

Achiziția va fi completată abia prin anul 2019, după ce sunt primite toate avizele necesare.

[Thurrott]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button