MOREȘtiri IT

IBM sprijină o cripto-monedă nouă

Dacă vă uitați în dimineața aceasta pe prețurile cripto-monedelor probabil ați observat cum Bitcoin a sărit de 7000 și a târât toate celelalte monede după el. Habar nu am de ce, probabil este o combinație de factori și ceva speculație pe la mijloc. Ar putea fi și un efect al unui anunț recent făcut de IBM.

Marea companie, care era la un moment în fruntea a cam tot ce înseamnă computing, anunță că va sprijini o monedă nouă numită Stronghold USD, pe platforma de blockchain Stellar. Spre deosebire de Bitcoin, această monedă este intenționată să aibă o valoare fixă de 1 dolar, și nu este menită să fie vulnerabilă la speculații.

Nu numai asta, dar cei interesați să cumpere moneda vor trebui să depoziteze o cantitate de bani echivalentă în banca Prime Trust care colaborează cu Stronghold pentru crearea acestei monede.

Și unde intră IBM în ecuație? Compania dorește să „exploreze cazuri de utilizare cu rețelele de afaceri” pe care le-au dezvoltat.

Cert este că indiferent ce ar vrea să facă IBM cu această monedă, simpla sa implicare i-a oferit un grad de legitimitate care cu siguranță va atrage oameni curioși. Dacă aceștia vor înțelege că Stronghold USD nu are să aibă vreodată o valoare mai mare e altă treabă. Nu de alta, dar dacă incidentul cu Pokemon Go ne-a învățat ceva este că sunt suficienți investitori care ocazional nu au prea multe cunoștințe despre lucrurile în care investesc.

[Reuters]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button