Știri ITTECH

IBM primește aprobarea necondiționată a UE pentru o tranzacție de 34 de miliarde de dolari

Mai țineți minte când IBM a decis să cumpere Red Hat pentru suma de 34 de miliarde de dolari? Dacă nu, atunci vă amintim astăzi, pentru că această achiziție abia acum a primit aprobare de la Uniunea Europeană. De ce a avut nevoie aproape 10 luni pentru ca o companie să primească dreptul de a cumpăra o altă companie? Fiindcă Red Hat nu este tocmai o companie de software mică, având foarte multe proiecte în derulare ce afectează foarte multe aspecte ale infrastructurii sistemelor de operare și programelor de tipul open source. A fost nevoie de ceva timp pentru ca implicațiile achiziției să fie luate în considerare.

Dar acum că asta s-a întâmplat, International Business Machines Corp a obținut aprobarea necondiționată a Uniunii Europene pentru achiziția companiei de software Red Hat, cotată la 34 de miliarde de dolari. IBM urmărește ca în urma acestei achiziții, cea mai mare de până acum, să-și extindă ofertele de software bazate pe abonament pentru a contracara vânzările slabe de software și cererea în scădere pentru serverele mainframe.

Comisia Europeană a afirmat într-o declarație, că în urma unei analize atente, a ajuns la concluzia că tranzacția nu va ridica probleme de concurență neloială.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button