TECHTech&IT

IBM lucrează la o baterie fără metale grele

Sau detalii efective

La fie care trei luni sosește câte o știre despre încă o tehnologie de baterie care promite să revoluționeze totul, ce după ani și ani de zile tot nu își face simțită prezența. Astăzi avem un astfel de anunț de la IBM, ce anunță că lucrează la o baterie ce nu se folosește de metale grele, iar a cărui materiale de bază pot fi extrase din apă marină.

Compania nu a dezvăluit care exact sunt acele materiale, doar că folosirea lor într-o baterie este o invenție proprie, și ca urmare probabil nu vor da prea curând detalii despre ce este vorba.

Și ce aduce această baterie? Conform spuselor celor de la IBM, propria invenție vine cu un cost de producție mai mic față de o baterie litiu-ion standard. Se poate încărca rapid, ajungând până la 80% în numai cinci minute. De asemenea, nu are tendința să ia foc, din moment ce electroliții nu prea sunt combustibili. În ceea ce privește densitatea de energie, este cam la același nivel ca o baterie de litiu-ion. Calitatea și performanța bateriei urmează să fie îmbunătățite cu timpul, prin folosirea de AI pentru a descoperi materiale și mai eficiente. Cel puțin nu folosește un blockchain.

IBM lucrează cu divizia de cercetare din America de Nord a Mercedes Benz pentru a vedea cum poate implementa o variantă comercială a bateriei.

[IBM]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button