MORE

IBM își închide primul său serviciu de cloud pentru sectorul business

Deși au trecut doar 20 de luni de la lansare, IBM a decis să închidă serviciul pe care l-a pornit abia în decembrie 2015.

Este vorba despre prima iterație a serviciului Bluemix. IBM își anunță așadar utilizatorii că mai au până în luna august 2017 să-și transfere datele. IBM deja a ajuns la a 3a variantă a serviciului, și dorește ca utilizatorii să facă transferul spre această nouă platformă.

Prima versiune a avut o perioadă de scurtă de viață, din februarie 2016 având statutul de restrâns de „privat”. La scurt timp după, Bluemix v3 și-a făcut apariția, iar acesta rămâne disponibil și pregătit pentru utilizare. IBM își anunță utilizatorii primei iterații a acestui serviciu că tot ce au de făcut este să-și transfere datele de pe v1 pe v3, ceea ce nu pare a fi ceva ieșit din comun de complicat. Dar acest lucru trebuie să fie efectuat manual de utilizatori, iar 20 de luni pentru un serviciu de cloud este totuși o perioadă prea scurtă de viață.

Utilizatorii serviciilor de cloud IBM ar face bine să se obișnuiască cu actualizările frecvente aduse de firma mamă. Compania a stabilit recent un termen de maxim 60 de zile pentru a adopta un instrument actualizat de Active Deploy, un alt serviciu de cloud deținut de IBM care face o trecere rapidă de la o versiune la alta.

Bineînțeles, IBM își asigură clientela că noul serviciu Bluemix v3 este o variantă îmbunătățită a predecesorilor săi și vine la pachet cu funcții noi, cum ar fi un mod avansat de autentificare, o interfață nouă și alte câteva îmbunătățiri menite să facă utilizarea sa mai facilă și mai placută. Așadar migrarea de pe o versiune mai veche a serviciului pe cea nouă ar trebui să merite efortul.

Iar IBM nu își permite să o dea în bară. Institutul de cercetare american Gartner a declarat acum ceva timp că standardul tehnologiei folosite de IBM este unul care a evoluat prea puțin de când aceștia au achiziționat SoftLayer în 2013. Dacă Bluemix v3 va fi un eșec, IBM riscă să iasă din cursa jucătorilor profesioniști din domeniul cloud pentru sectorul business.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button