Tech&IT

Fapte, nu vorbe: o școală pentru viitor

Corporate Service Corps - un program pro bono IBM

Ce este transformarea digitala a educatiei?

Au apus zilele in care elevii stateau in clasa si ascultau prelegerile profesorilor. Astazi, educația presupune in primul rand interactivitate. Educatorii trebuie sa schimbe maniera in care isi educa elevii, tehnologia din clasă jucând astfel un rol major. Dar ce inseamna de fapt transformarea digitala a educatiei? Inseamna in primul rand o schimbare de mentalitate care trebuie sustinuta de toti actorii care fac parte din sistemul educational, dar si de tehnologie si de servicii in care totul se interconecteaza.

IBM Corporate Service Corps

Cea de a 8-a ediție IBM Corporate Service Corps pune accentul pe transformarea digitală a sectorului educațional din România. O misiune care se va incheia cu un un set de îndrumări şi recomandări din partea echipei IBM, alcătuită din 14 experți internaționali din Statele Unite, India, China, Egipt, Japonia, Filipine, Indonezia, Regatul Unit al Marii Britanii, Polonia, Brazilia și Australia cu experiență în transformarea digitală a afacerilor, UX/UI, Design Thinking, învățare și cunoaștere, AI, marketing și comunicare.

Ce este IBM Corporate Service Corps?

Programul filantropic al IBM permite angajaților să călătorească în diferite țări de pe glob, folosindu-și expertiza pentru a ajuta antreprenorii sociali, guvernele sau ONG-urile să genereze schimbare in comunitate. În cei 11 ani de la lansare, programul a trimis în 44 de țări peste 4.000 de experti, a sprijinit peste 320 de echipe cu peste 1300 de proiecte, ceea ce face ca acest program pro bono sa fie unul dintre cele mai mari din lume. România beneficiaza de acest program inca din 2008, chiar de la lansarea sa globala. Daca in anii trecuti au fost vizate comunitati din Targu Mures sau Constanta, anul acesta focusul este pe dezvoltarea de strategii pentru aplicarea tehnologiilor digitale în educație, in acord cu cerintele curriculare, pe modernizarea practicilor educaționale, pe îmbunătățirea platformelor digitale dedicate sălilor de clasă și pe dezvoltarea metodologiilor de orientare în carieră, centrate pe fiecare elev și corelate cu abilitățile necesare în era inteligenței artificiale.

IBM Corporate Service Corps

Organizatii partenere si proiecte

Organizatiile vizate de IBM anul acesta sunt Institutul de Științe ale Educației,  care a implementat activ proiecte naționale și internaționale în domeniul educației și al tineretului, a elaborat programe școlare și de formare a cadrelor didactice și a realizat proiecte pilot în domenii inovatoare ale învățării; Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, instituție specializată de învățământ integrat, cu misiunea de a dezvolta și furniza servicii educaționale specifice pentru copii/studenți/tineri, profesori, părinți și membri ai comunității, pentru a le oferi tuturor accesul neîngrădit la o educație de calitate; Fundația Vodafone România, organizație non-guvernamentală, care oferă acces la educație tuturor copiilor, indiferent de mediul din care provin, investind activ în tinerii valoroși de astăzi, pentru a-i ajuta să devină liderii de mâine și să stimuleze schimbarea în sistemul de învățământ si Asociația “Pro Artă Dezvoltare și Cunoaștere“, organizație non-profit, înființată în 2009, si care in cei 10 ani de activitate a contribuit la creșterea calității procesului educațional din România și Republica Moldova prin ReteauaEDU.ro .

IBM Corporate Service Corps

Unul dintre proiectele pe educatie digitala care s-a implementat in Romania de catre Fundatia Vodafone si se bucura de succes este ”Școala din valiză”, primul proiect din Europa care folosește kit-ul Instant Classroom și o platforma de eLearning adaptată nevoilor locale în activitățile educaționale din școli. Proiectul se desfășoara în 10 școli din zona rurală si peste 2.500 de profesori și elevi folosesc tehnologia de ultimă generație pentru a face orele mai atractive. Lecțiile se desfășoară cu ajutorul unei platforme de eLearning Moodle customizate care funcționează atât online, cât și offline, și folosind Instant Classroom – valiza digitală a școlii.

Cu siguranta transformarea digitală trebuie sa înceapa cu o strategie bine definita care sa regandeasca utilizarea instrumentelor digitala la clasa. IBM Corporate Service Corps impreuna cu organizatiile implicate deschid astfel o lume de posibiltati infinite pentru o generatie de copii care se vor adapta astfel mult mai usor viitorului.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button