Telefoane

Iată de ce tot exploda Samsung Galaxy Note 7

Anul acesta a marcat un moment destul de important pentru piața telefoanelor mobile. Unul în care cei care doresc să cumpere un astfel de dispozitiv au început să se uite pe cutie după eticheta care spunea, mai mult sau mai puțin „Acest telefon nu va exploda”.

Galaxy Note 7 a fost un dezastru pentru Samsung, un telefon de altfel bun transformându-se într-un pericol public, care a incendiat mașini, dormitoare și a provocat răni severe unor posesori. Motivul pentru care toate acele explozii se întâmplau pare să fi fost descoperit în cele din urmă de compania Instrumental Technologies.

note-7-exlode

Conform investigației, motivul pentru care Galaxy Note 7 tot avea tendința să explodeze era o toleranță incorectă a spațiului dintre baterie și celelalte componente. Spațiul disponibil pentru baterie era pe alocuri de nici măcar 0.1 milimetri. Așa că atunci când se încălzea și începea să se expandeze, straturile bateriei erau presate și chiar penetrate de carcasă și de restul componentelor.

Iar când elementele intrau în contact, ca urmare a presiunii, se declanșa o supra-încălzire cu risc mare de explozie, foc, carcase topite și avioane evacuate. Aparent, dacă Note 7 ar fi avut o baterie mai mică, nu ar fi fost vreun risc de explozie. Însă Samsung a decis să integreze un acumulator de 3500mAh, pentru a putea oferi telefonului o autonomie pe cât de mare se putea.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Samsung are deja propria investigație. Și parcă vad ca o sa invoce alte motive. Sau o sa inventeze, ar fi ceva nou, dar cine știe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button