PCȘtiri ITTECH

i9 9900K pare că va sosi în octombrie

Tot circulă în ultimele zile pe internet diverse fișiere de la Intel care arată data de lansare pentru noile procesoare ale companiei, iar cea de astăzi pare a fi cea mai completă și mai actuală.

Conform fișei pe care o puteți vedea mai jos, noile procesoare din seria Coffee Lake-S Refresh ar trebui să sosească în luna octombrie. Din această categorie fac parte i9 9900K, i7 9700K și i5 9600K. Restul procesoarelor din această serie, probabil cu un i3 pe undeva pe acolo și variantele non-K, își vor face apariția la începutul anului viitor.

Alături de procesoarele din octombrie va mai sosi și seria Basin Falls Refresh. Aceste modele sunt dedicate segmentului Enthusiast, făcând parte din gama Core X, și vor avea până la 18 nuclee. Modelul cu 28 de nuclee pe care Intel l-a demonstrat acum ceva vreme la Computex (cu un sistem foarte neortodox de răcire) nu făcea parte din fișele acestea, ceea ce probabil înseamnă că va sosi ceva mai târziu.

Procesoarele din seria Coffee Lake-S Refresh vor aduce în premieră pe platforma dedicată publicului larg procesoare cu 8 nuclee, cu modelele i9 9900K și i7 9700K. Până acum, un număr atât de mare de nuclee era rezervat pentru segmentul Enthusiast, având atașate prețuri foarte piperate, atât pentru procesoarele în sine cât și pentru plăcile de bază.

Va fi o cu totul altă poveste acum că plăcile de bază din seria Z390 vor putea rula astfel de procesoare. De altfel, și cele existente din seria Z370 și plăcile de bază din seria H vor avea suport pentru aceste veritabile fiare.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button