PC

i9 7900X trece de 6GHz în overclock și stabilește câteva recorduri

Un nou record mondial a fost stabilit, chiar mai multe, folosind un procesor i9 7900X.

Sofos1990, un overclocker din Grecia, a reușit să împingă acest nou procesor de la Intel până la frecvența de 6.01GHz. Efectiv a devenit cel mai rapid procesor de 10 nuclee din lume înregistrate vreodată în benchmark-ul Prime al HWBOT. Nu numai asta, dar este cel mai rapid procesor singular din baza de date, fiind întrecut doar de sisteme ce sunt echipate cu procesoare multiple. Această reușită a fost atinsă prin ridicarea multiplier-ului la 59, pe o viteză de bus de 102MHz.

Desigur, frecvența de 6.01GHz nu este ușor de atins. Nu doar că necesita răcire cu azot lichid, dar voltajul procesorului era dus până pe la 1.6V, Pentru un cadru de referință mai bun, 1.6V este mult, foarte mult, foarte, foarte mult. Așa că nu este tocmai genul de overclock ce va fi practic vreodată, dar măcar arată că arhitectura poate, teoretic, să fie împinsă la cote destul de mari de performanță, dacă ar avea o eficiență energetică mai bună. Mult mai bună. Mult, mult mai bună.

Dacă sunteți curioși, placa de bază folosită a fost un SOC Champion de la Gigabyte, folosind RAM de 3263MHz și o sursă de 1500W, pentru orice eventualitate.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button