MORE

i7-4790K – Primul procesor de la Intel cu frecventa de 4GHz!

Procesoare cu frecvente de 4GHz am mai vazut si cu alte ocazii. Procesoare cu frecvente de 4GHz de la Intel … nu prea. Noua serie de procesoare Haswell, nume de cod „Devil’s Canyon”, pare sa treaca de pragul de 3.x GHz pe care Intel ii afisa pana acum.

Haswell Core i7-4790K functioneaza la frecvente de 4GHz in modul normal si la 4.4GHz in modul Turbo, consumul de energie fiind totusi crescut fata de familia precedenta de procesoare, de la 84 W la 88 W. O veste rea aparent, asta daca nu luam in considerare faptul ca Intel a folosit o noua solutie termica sub „capota”, procesorul putand acum sa ruleze la frecevente mai mari fara sa se incinga ingrozitor.

Vestea buna este ca i7-4790K are acelasi pret cu Core i7-4770K care ruleaza la o freceventa de 3.5GHz, facand din acesta un must buy pentru pasionatii de overclock sau de procesoare extrem de rapide. Core i5-4690K este raspunsul celor de la Intel pentru cei care doresc un procesor de buget, acesta incadrandu-se in 242 de dolari, dar upgrade-ul nu este atat de mare comparativ cu predecesorul, freceventa standard si turbo fiind depasite cu doar 100Hz. Promitem un review detaliat de cum punem mana pe el.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button