PCTECHTech&IT

HyperX lansează un kit RAM pe cât de rapid, pe atât de scump

Nu aveți ce face cu 600 dolari? Chiar dacă sunteți printre cei norocoși, tot nu ar fi suficient să cumpărați noul kit de memorie Predator DDR4-4600 de 16GB de la HyperX – va trebui să vă mai scotociți pentru încă 11 dolari, și asta fără să vorbim de TVA.

Este vorba despre unul dintre cele două kituri noi de memorie de mare viteză HyperX lansate recent, celălalt fiind un pachet mai ieftin de 16 GB Predator DDR4-4266 RAM, la prețul de 267 dolari.

Ambele kituri sunt livrate în pachete cu două module de 8GB, doar kitul de 4.600 MHz fiind capabil să ruleze mai repede. Interesant este că latențele sunt aceleași – ambele sunt kituri CL19 (19-26-26) la 1.5V, sau puteți scade din latență la 19-21-21 la 4.000 Mhz, cu un voltaj mai mic de 1.35V. Nu prea ar avea sens să faceți acest lucru totuși, nu atunci când puteți lua un kit de 16GB (2x8GB) DDR4-4000 la doar 140 dolari, cu o latență și mai redusă (19-19-19).

Viteza RAM contează (puțin) fiind legată direct de performanță, deși să plătiți peste 600 dolari pe un set de memorie de 16 GB este totuși risipă de bani. Orice plus de performanță care poate fi obținut față de un set de memorie DDR4 mult mai ieftin din gama DDR4-3200 nu va merita diferența de preț. Puteți de asemenea să optați pentru o capacitate dublă și tot să cheltuiți mai puțin. În general, prețurile RAM au scăzut considerabil în ultimele luni.

Dacă sunteți totuși în continuare dispuși să plătiți acest preț, 16GB Predator DDR4-4266 este disponibil acum direct de la HyperX, în timp ce kitul DDR4-4600 este disponibil pentru precomandă pe Amazon. Deci, dacă doriți să stoarceți și ultima picătură de performanță din calculatorul vostru fără a ține cont de preț, sau poate dacă doriți să atingeți un nou record în overclocking, puteți opta pentru acest kit. Nu vă vom judeca.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button