Reviews

HyperX Cloud III – sunet impresionant, confort pe măsură (review)

Sunt un mare fan al căștilor de gaming. În ultimii ani, am avut mai multe căști de acest fel de la diverși producători, și de-a lungul timpului am învățat să recunosc calitățile pe care o astfel de pereche de căști trebuie să le aibă: sunet, confort, durabilitate. Iar astăzi voi trece prin testele mele de foc cea mai nouă perechi de căști de la un producător consacrat în piața de căști de gaming, HyperX Cloud III.

Sunt o pereche de căști cinstite, pe fir, care nu promit marea cu sarea dar care livrează la multe dintre capitolele importante. Vin la un preț poate o idee cam mare, se aud bine și sunt surprinzător de confortabile (dacă nu te joci într-o cameră caldă, dar ajungem imediat și acolo). Așa că, fără să o mai lungim aiurea, să trecem la recenzie.

Design și construcție

Când vine vorba de aspectul căștilor HyperX Cloud III, compania a ales să meargă pe același design ca în generația trecută, ceea ce nu e neapărat un lucru rău. Stilul acestor căști este deja bine stabilit, este elegant în varianta neagră pe care am avut-o noi la test și reprezintă unul dintre motivele pentru care oamenii revin la acest brand. În același timp, dacă ai o pereche mai veche de căști HyperX sau pur și simplu nu îți place design-ul ăsta, nu te aștepta la cine știe ce schimbare.

Schimbări nu prea există nici la capitolul construcție, dar asta e un lucru foarte bun. Căștile se simt cât se poate de rigide și de solide, materialele alese sunt de bună calitate (de la plasticul de pe cupe până la metalul din șasiu) și trebuie să îi laud pe cei de la HyperX pentru asta. Destul de rar pun mâna pe o pereche de căști care îmi dă senzația că ar rezista fără probleme în fața unor mulți ani de utilizare foarte intensă.

All in all, mă declar foarte mulțumit de cum arată și cum sunt construite HyperX Cloud III. Design-ul este love or hate, dar nimeni nu poate pune la îndoială calitatea materialelor folosite și felul în care ele au fost puse împreună.

Experiența în utilizare

La capitolul experiență în utilizare, căștile HyperX au fost, în general, foarte bune. Și mă bucur să spun că lucrurile nu s-au schimbat aici. HyperX Cloud III sunt extrem de confortabile, bureții cupelor sunt moi și plăcuți la atingere iar nivelul de ajustare asigură faptul că se potrivesc perfect, indiferent de mărimea bostanului tău.

Totuși, am și o plângere. E vară, iar asta înseamnă că temperaturile ating la nord de 30 de grade în timpul zilei. Dacă ai PC-ul într-o cameră cu aer condiționat, atunci chestia asta nu e o problemă pentru tine, dar dacă nu, pregătește-te să transpiri serios. Și asta din cauza pielii ecologice care acoperă bureții cupelor. Nu lasă urechile deloc să respire și, după nici 20 de min, capul meu era mai ud decât mi-ar plăcea să fie.

Dacă te aștepți ca în cutie să găsești bureți de schimb, însă, eventual acoperiți cu un material textil, vei fi dezamăgit. Bine, nu pot să fiu cârcotaș, în categoria asta de preț nici nu prea te poți aștepta la asta. Totuși, suportul aftermarket pentru căștile HyperX este bun, și cu siguranță poți găsi un model pentru tine, chiar dacă nu vine direct de la producător.

În schimb, în interiorul cutiei găsim microfonul detașabil (imediat mai multe) și o extensie care transformă mufa jack a căștilor în una USB-C pentru calculator. Kudos pentru includerea USB-C, a trecut de mult vremea fragilului USB Micro-B și îmi place să văd că producătorii au înțeles asta. În rest, în cutie mai își au locul manualul de instrucțiuni și certificatul de garanție.

Dar am menționat de microfon, așa că hai să vorbim puțin despre el. Pe lângă faptul că este detașabil, mai este și foarte bine construit. La capitolul calitate audio nu impresionează, dar majoritatea căștilor de gaming nu o fac oricum. Este mai mult decât suficient pentru serile de gaming pe Discord cu băieții și poate fi folosit sporadic și pentru creare de conținut, dar dacă focusul tău este pe cea de-a doua activitate, mai bine ți-ai cumpăra un microfon special pentru asta.

Sunet

Abia acum ajungem la poate cel mai important capitol atunci când vine vorba de căști: sunetul. Și mă bucur mult să spun că HyperX Cloud III nu dezamăgesc. După instalarea software-ului NGENUITY, care s-a întâmplat fără probleme, m-am pus pe joacă. Pașii inamicilor din CS:GO s-au auzit foarte clar, iar spațialitatea este un lucru pe care l-am apreciat mult, mai ales atunci când a trebuit să îmi dau seama de unde vine băiatul (sau fata) care avea un glonț cu numele meu pe el.

În soft-ul NGENUITY am activat și funcția de surround virtual, care nu pot să spun că m-a dat pe spate. A creat un oarecare sentiment de imersiune mai ridicată în jocuri atmosferice precum Resident Evil 4, dar am văzut implementări mai bune de la alți producători, chiar și în această categorie de preț. Nu e rău, dar categoric se putea mai bine. Totuși, dacă la fel ca și mine, preferi să folosești căștile în modul stereo, fără cine știe ce artificii software, nu te va afecta deloc asta.

Muzica, în schimb, s-a auzit fenomenal pentru niște perechi de căști de gaming. HyperX Cloud III reușesc să livreze un bass suprinzător de puternic, fără să aglomereze piesa fără sens. Asta înseamnă că mediile au rămas cât se poate de naturale și plăcute, iar înaltele au avut suficient loc să strălucească. În funcție de piesă, s-ar putea ca unii să prefere ceva mai mult în gama de sus a sunetelor, dar asta e o chestie de finețe care depinde mult de urechile, și mai ales de gusturile fiecăruia.

La capitolul sunet, driverele de 53mm, substanțial mai mari decât mulți alți competitiori, își spun cuvântul. Sunetul este aerisit, atât de mult cât se poate la o pereche de căști closed-back, curat și plăcut din cale afară. Nu exagerez că a fost o plăcere să ascult muzică pe HyperX Cloud III și le prefer în detrimentul Steelseries Arctis 7 (perechea mea principală de căști) la capitolul muzică. Și asta nu e deloc puțin, ținând cont că modelul de la Steelseries costă de aproape 2 ori mai mult.

Concluzie

Acum am ajuns la întrebarea cea mare: merită sau nu să îți iei căștile astea? Și, ca multe lucruri în viață, răspunsul depinde de mai mulți factori. Vrei ca, pe lângă gaming, să mai asculți și niște muzică? Atunci căștile astea sunt o variantă foarte bună. La momentul scrierii acestui articol, le-am găsit pe comparatoarele de prețuri în jur de 600 de lei, ceea ce nu e tocmai puțin, dar este similar cu alte căști competitoare.

Dacă te știi rău de căldură, s-ar putea ca aceste căști să te enerveze atât de mult încât vei vrea să le dai înapoi. În caz că nu te regăsești printre noi, cei care transpirăm și când ne uităm la termometru, atunci vei afla că HyperX Cloud III sunt niște căști all-round foarte bune, al naibii de confortabile și cu un sunet care impresionează.

Sunet - 8
Construcție și ergonomie - 9

8.5

HyperX Cloud III sunt niște căști de gaming foarte corecte. Costă puțin cam mult, dar vin în schimb cu o construcție cât se poate de robustă și cu un sunet plăcut.

User Rating: Be the first one !

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button