HyperX Alloy Elite Review- Cand un producator evolueaza din toate punctele de vedere!

HyperX au intrat relativ recent in aceasta lume a perifericelor de gaming, totusi, intr-un timp relativ scurt au reusit sa dovedeasca nu doar ca pot sa livreze produse de calitate la un pret rezonabil, dar si sa evolueze si sa plece urechea la comunitate. Tendinta care se regaseste si in Alloy Elite, aceasta tastatura imbunatatind baza, aducand un design mai sofisticat, oferind mai multe optiuni fata de Alloy standard, dar, intr-un final si un palmrest.
Daca HyperX Alloy este fratele mai mic, Elite are cam tot ceea ce ii lipseste mezinului, HyperX incorporand de la un palmrest detasabil, pana la un USB passthrough si optiunea de a-ti alege switch-urile mecanice. Totusi, daca este ceva care poate indeparta un posibil cumparator, este absenta LED-urilor RGB, HyperX Alloy Elite venind doar cu o serie de LED-uri rosii a caror doar intensitate poate fii controlata.
Un inconvenient, aproape ingropat, daca este sa ne intrebati pe noi, de restul functiilor si posibilitatilor de customizare a switch-urilor pe care aceasta tastatura le detine.
HyperX Alloy Elite este o evolutie in fond si la urma urmei, reusind sa ofere la un pret accesibil, o tastatura care poate acomoda un gamer si un elitist. O combinatie reusita chiar, avand in vedere ca iti este foarte usor sa accesezi comenzi si sa pastrezi acel sweet spot de viteza de actionare, Alloy Elite oferind pe langa o tastatura full frame butoane multimedia si de comanda.
Discutam despre o tastatura aici realizata pe o baza extrem de solida, rama fiind realizata din metal, pentru o mai mare durabilitate, iar caps-urile sunt ridicate de pe sasiu, astfel curatarea switch-urilor este mult mai usoara. Pe langa asta, in partea dreapta putem gasi un potentiometru de volum, care, daca acum pare inutil, dupa mai bine de 2 zile de utilizare dorim sa spunem ca s-ar putea sa depunctam tastaturi in viitor care nu includ un astfel de beneficiu pentru utilizator.
Este precum rotita in doua trepte de pe sorecii Logitech: N-ai stiut ce pierzi, pana cand nu l-ai avut. Asa si in cazul de fata. In acesta momente, redactand acest articol, incercat instinctiv sa ridic degetul mare si sa dau mai incet muzica de pe fundal, intand in reflex parca pozitionarea acestuia. Iar atunci cand folosesti ambele maini, poti sa ajungi foarte usor cu degetul mic drept la butoanele media.
De partea cealalta superioara, HyperX au mai incorporat o serie de controale, pentru luminozitate, WinLock si control asupra LED-urilor, HyperX Alloy Elite fiind o tastatura plug and play, fiind necesare zero drivere pentru a putea fi pusa in functiune. Chestie care evidentiaza un singur lucru: Faptul ca este o tastatura comoda, dar gandita pentru gaming pana la urma.
Intreg design-ul este conceput atat pentru confort, cat si pentru functionalitate maxima, HyperX gandindu-se nu doar la accesul usor la taste, dar si la un confort sporit, asta prin prisma noului palm rest. Care, cu toate ca pare micut, este mai mult decat confortabil, iar textura aleasa pentru el nu lasa urme dupa o perioada indelungata de utilizare. Iar daca esti convins ca nu ai nevoie de un palm rest, poti pur si simplu sa il detasezi si ai terminat balamucul.
Spuneam la inceputul review-ului de faptul ca HyperX au dat optiunea cumparatorului de alege din trei tipuri de switch-uri. Astfel, poti alege din trei switch-uri Cherry MX autentice, albastre, rosii si maro, satisfacand o plaja mult mai mare de exigente. De ce?
Ei bine, cele trei switch-uri propun o flexibilitate mult mai mare atunci cand aducem in discutie preferintele utilizatorului. Daca un switch albastru asigura o rata de actionare mai lunga, un sunet mai proeminent si un timp de raspuns mai rapid, reprezenand varful de lance pentru unii jucatori, cele maro sunt cele balansate, conferind confort si o viteza de actionare mai mica. La celalat capat al spectrului sunt switch-urile rosii, care sunt mai rapide, dar nu ofera acel feedback sonor atat de satisfacator.
Mai simplu, daca te interesezi ce si cum face fiecare switch si alegi aceasta tastatura ca main, o sa ai o surpriza majora. Spunem asta pentru ca noi ne-am distrat cu toate cele trei modele si putem spune ca experienta de utilizare se schimba de switch la switch.
Pe langa acest element important, trebuie si amintit faptul ca amprenta pe birou nu este atat de mare, greutatea nici ea nu este de lepadat, iar conectorul USB 2.0 poate sa fie un aliat de nadejde atunci cand ramai fara USB la PC si doresti sa iti conectezi un soarec. Lucru care sporeste nivelul de confort. Confort, combinat cu optiuni uzuale precum Anti-Ghosting sau N-Key Mode, precum si 1000Hz polling rate.
Practic nu poti sa te plangi de nimic! NU? Ei bine… sunt cateva elemente care ne-ar placea sa le vedem intr-o viitoare iteratie.
O spatiere mai buna intre taste, necesitand ceva timp de acomodare cu HyperX Alloy Elite. Un cablu de conectare la PC detasabil, asa cum a fost si cazul mexinului. Poate o eventula functie RGB. Dar… cu mana pe inima putem spune ca astea sunt singurele probleme pe care am reusit sa le identificam.
Saraca tastatura a baut cola, a facut baita de doua ori in scrum, a ajuns chiar sub o cana de cafea si … spre surprinderea noastra totala, functioneaza. Ba mai mult, este si usor de curatat. Mult mai usor decat ne-am asteptat noi, dupa baita si scrum.
In concluzie, HyperX Alloy Elite este o evolutie cu ceva lipsuri minore. Infime la drept vorbind, multe dintre ele tinand mai mult de confortul personal si nu de functionalitatea acestei tastaturi in conditii normale. Totusi sustinem initiativa de a lasa cumparatorul sa isi aleaga switch-ul si ne place directia in care acest producator, relativ nou pe piata de periferice se indreapta.