Gaming

HyperX plănuiește să devină alegerea numărul unu în ceea ce privește perifericele de gaming

Interviu cu Gabriel Gîdea, Regional Sales Manager pentru HyperX în România

Sub sloganul „WE’RE ALL GAMERS”, căștile de gaming, tastaturile, mouse-urile, microfoanele USB și accesoriile de console HyperX sunt alegerea zilnică pentru gameri, dar și pentru ambasadori celebri, gameri profesioniști, entuziaști tech și overclockeri la nivel global, pentru că îndeplinesc cele mai stricte specificații de produs și sunt construite din materiale și componente de înaltă calitate.

Brand-ul de periferice, care dispune de o gamă largă de produse premiate, printre care și primele căști de gaming cu autonomie de 300 ore – Cloud Alpha Wireless – plănuiește să țină evenimente atât online, cât și offline în perioada august-septembrie-octombrie, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate. Evenimentele includ takeover-uri pe social media, petreceri aniversare la nivel global, precum și reduceri semnificative pentru o gamă largă de produse.

HyperX Timeline

Am decis să îl abordăm pe Gabriel Gîdea, Regional Sales Manager pentru HyperX în România, și să îi punem câteva întrebări legate de trecutul, prezentul și viitorul brandului HyperX.

ZONA: Mulți cititori ai noștri au o părere bună despre acest brand, dar nu știu neapărat câte realizări a avut de-a lungul istoriei sale. Spune-ne te rog pe scurt câteva momente notabile din istoria brandului HyperX în cei 20 de ani de existență, inclusiv cum a ajuns în România.

Gabriel Gîdea: HyperX a început în 2002, exclusiv pe memorii pentru PC gaming, la momentul acela cu DDR1, iar pentru următorii 12 ani, acolo a fost tot focusul. Totuși, în 2014 totul s-a schimbat odată cu lansarea primului produs HyperX din categoria de periferice – căștile Cloud. Acest lucru a dat startul unei noi direcții pentru brand și pentru ce a vrut acesta să atingă. Un an mai târziu am lansat căștile Cloud ll, care au ramas un produs flagship și care ne-au ajutat să setăm standardul pentru calitatea căștilor de gaming din piață. În urma acestui success, am continuat să extindem gama de periferice cu prima noastră tastatură, HyperX Alloy FPS în 2016, primul mouse, HyperX Pulsefire FPS în 2017 și primul microfon, Quadcast în 2019.

Pe măsură ce am crescut, a crescut și reputația noastră în piață, lucru care a captat atenția altor branduri, cel mai notabil HP, care a și achiziționat HyperX în 2021 pentru 425 milioane dolari. Acest lucru ne-a oferit mai multe oportunități de creștere, lucru care a fost evidențiat anul acesta odată cu lansarea monitoarelor HyperX Armada. Cu expertiza HP în spatele nostru, avem oportunitatea să ajungem pe birourile gamerilor de pretutindeni.

Legat de cum am intrat pe piața din România, atunci când am lansat primul produs HyperX, Kingston (compania la care a pornit HyperX) era deja prezentă pe piața din România prin intermediul partenerilor oficiali de la momentul respectiv.

ZONA: Oferta HyperX în România este foarte diversificată. Care sunt principalele direcții în care se concentrează acest brand în general și în România?

Gabriel Gîdea: În primul rând aș face referire la gama audio, prima din portofoliul de la lansare și cea care ne-a consacrat ca brand în spațiul perifericelor de gaming. Aici vom continua să dezvoltăm produse noi, cu un focus special pe partea de wireless – unde vedem că încep să se îndrepte tot mai mult preferințele utilizatorilor. Vom vedea de asemenea un refresh al modelelor existente pentru a ține pasul cu tehnologiile actuale din domeniu.

A doua direcție importantă este pe partea de microfoane, unde vedem un interes deosebit și unde ați putut observa un număr important de produse noi lansate în cursul anului acesta. Tastaturile și moușii de gaming joacă de asemenea un rol important în planurile noastre de dezvoltare, urmând să aducem pe piață modele noi și să extindem semnificativ layout-urile modelelor curente.

Nu in ultimul rand, dorim sa ne extindem gama către categorii de produse noi, cum ar fi recent-lansatele monitoare de gaming și nu numai.

ZONA: Componentele de PC (SSD-uri în special) de la HyperX au fost și sunt în continuare foarte apreciate la noi. Crezi că am putea să ne așteptăm la o revenire în acest domeniu pe viitor?

În 2021 HP a achiziționat divizia de periferice HyperX împreuna cu drepturile de utilizare ale brandului. Prin urmare partea de memorii, SSD-uri și stick-uri USB HyperX a rămas la Kingston și din informațiile mele au fost deja re-branduite în cursul anului trecut. Nu există, din informațiile de care dispun în acest moment, planuri pentru o revenire a SSD-urilor sub brand HyperX în viitor.

ZONA: Care este sau care sunt produsele HyperX preferate de tine personal?

Gabriel Gîdea: Cu ce sa incep? 😊 Ar fi multe, dar voi încerca să sumarizez câteva din topul preferințelor:

Căștile Alpha Wireless – pentru cele 300 de ore de autonomie a bateriei între două încărcări; folosită în principal pentru call-uri Teams/Zoom – am nevoie să o încarc doar odată la câteva luni;

Microfonul DuoCast: deosebit de practic pentru lucrul remote;

Tastatura Alloy 65: pentru o sesiune scurtă de gaming la sfârșitul unei zile de lucru – ocupă spațiu redus pe birou;

Mouse-ul Pulsefire Haste Wireless

Căștile Cloud Mix Buds cu dublă conectivitate – wireless și Bluetooth, perfecte pentru travel

– Și nu în ultimul rând (aș putea spune că au urcat chiar în topul preferințelor) recent lansatele monitoare HyperX Armada care permit crearea unui setup curat și funcțional atât pentru home office cat și pentru gaming;

HyperX Armada monitor

ZONA: HyperX este foarte implicat în domeniul esports. Poți să ne spui câteva exemple recente de susținere a gaming-ului competitiv?

Gabriel Gîdea: Susținerea zonei de esports și a scenei de gaming competitiv a fost mereu o parte importantă din povestea HyperX și este unul dintre modurile prin care putem da înapoi comunității care ne susține. În ceea ce privește echipe din Europa cu care colaborăm, vorbim despre Red Bull racing și Guild esports, ambii jucători mari din zona de gaming competitiv.

ZONA: Ce i-ai spune unui potențial client care ezită să își achiziționeze unul din perifericele HyperX? Care ar fi argumentul sau argumentele care l-ar face să se decidă asupra HyperX?

Gabriel Gîdea: Calitatea, durabilitatea, atenția la detalii și accentul pus pe ușurința și confortul în utilizarea produselor noastre sunt deja legendare și ne-au consacrat înca de la lansarea primului produs HyperX și nu în ultimul rând commitment-ul pentru utilizatori prin serviciile oferite de customer care support.

ZONA: Cum ai menționat și tu, în 2021, HyperX a trecut sub umbrela gigantului HP. Ce schimbări au avut loc de atunci și ce aduce acest parteneriat pentru utilizatorul final?

Cea mai evidentă schimbare a fost lansarea monitoarelor HyperX Armada. Cu expertiza HP în spatele nostru, am avut posibilitatea de a intra într-o categorie de produse în care nu am avut experiență în trecut, lucru care ne-a permis să creăm monitoare de calitate și atrăgătoare pentru gameri și pentru nevoile lor, în special pentru că fiecare monitor vine cu braț ergonomic inclus. Ce înseamnă acest lucru pentru utilizatorul final? Faptul că HyperX se poate folosi de expertiza HP pentru a oferi soluții pentru întregul spațiu de pe birou și pentru a răspunde nevoilor comunității.

ZONA: Au trecut 20 de ani și HyperX s-a transformat și maturizat în tot acest timp. Ce întrevezi pe următorii 20?

Pentru următorii 20 ani, HyperX va continua să crească și să se plieze pe nevoile gamerilor. Scopul nostru este să devenim prima alegere pe piața de gaming, iar în 20 ani sperăm să ajungem acolo.

hyperx cloud stinger 2

Pentru a beneficia de produsele aflate la reducere pe care HyperX le pregătește, verifică pagina www.hyperx20.com sau canalele de social media pentru alte activități.

 

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button