Gamescom 2022GamingPC&Consoles

Informații în exclusivitate despre Hyenas, un nou first-person shooter de la SEGA!

SEGA este un nume foarte sonor în lumea gamingului și în cadrul Gamescom 2022 am avut ocazia să dau o fugă pe la stand-ul lor pentru a afla mai multe despre Hyenas, un first-person shooter online bazat pe un concept foarte interesant. Noul titlu al companiei japoneze adoptă o grafică cel-shaded, similară cu cea din Borderlands și îmbină elemente vizuale moderne cu un aer retro. La o privire mai atentă, pare că-și trage câteva influențe și din universul Titanfall, același din care face parte și Apex Legends.

Un meci începe printr-un proces de selecție al claselor. Acestea sunt foarte interesante grație abilităților originale pe care le introduce jocul. Ai grenade cu spumă care blochează vederea și mobilitatea adversarilor, scuturi anti-gravitaționale care capturează gloanțele inamice și multe alte nebunii care-ți vor deschide oportunități tactice într-un meci. Odată aleasă clasa, scopul jocului este să ajungi la un seif și să-i dinamitezi ușa; întorsătura de situație apare atunci când afli că echipa ta nu e singura care are acest obiectiv. Fiecare hartă are mai multe seifuri, iar în fiecare meci participă până la cinci echipe cu tot cu cea din care faci parte.

Pentru a ajunge la un seif trebuie să treci de gardieni, astfel celelalte echipe nu sunt singurele motive de îngrijorare. Doar că Hyenas are o abordare foarte tare în care poți să pândești un squad advers, să-i lași să se ocupe de gardieni, iar în acest timp tu și colegii tăi să vă strecurați stealth până la seif. Iar cu puțin noroc, până ajungeți, gardienii și adversarii s-au omorât între ei. Odată eliminați adversarii, echipa ta primește liber la loot, deschide seiful, adună ce e de furat și pleacă în următoarea zonă.

Trecerea de la o regiune a hărții la alta se face printr-o zonă de tranzit în care jucătorii pot controla gravitația. Poți schimba modul în care aceasta afectează pe toată lumea, astfel poți întoarce un conflict în favoarea ta printr-un singur switch. Ai grijă însă, deoarece și adversarii pot face același lucru. Dar odată ce ai supraviețuit unei confruntări în zona de tranzit, poți să continui către un nou seif.

Hyenas @ Gamescom 2022 Informatii

Scopul unui meci în Hyenas este să deschizi cât mai multe seifuri până când bara de progres se încarcă complet. Odată ce ai strâns destule resurse cât să poți părăsi zona, ți se va deschide o poartă. Doar că aceasta este deschisă pentru toată lumea, iar adversarii (ori ce-a mai rămas din ei) vor avea o șansă să te ambuscheze ca să-ți fure loot-ul și să treacă victorioși și încărcați de resurse linia de finish. Odată ce-ai terminat un meci, resursele pe care le-ai furat de-a lungul acestuia pot fi vândute pentru in-game currency, o monedă de schimb pe care o poți folosi pentru a cumpăra elemente cosmetice.

Hyenas are un potențial imens pe scena eSports

Este un concept interesant pe care SEGA trebuie să-l mai finiseze puțin, cel puțin din ce-am văzut în sesiunea de gameplay de zece minute la care am fost martor, însă ideea este originală și dacă va fi executată cum trebuie, are șansa de a deveni un adevărat succes printre titlurile eSports.

Cerințe minime de sistem
*(Alpha Build)

CPU: Intel Core 6th Gen / AMD Ryzen 1000
RAM: 16GB
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1660 / AMD Radeon Vega 56 (6GB VRAM)
Stocare: 31GB

Hyenas @ Gamescom 2022 Informatii

Gameplay-ul m-a trimis rapid cu gândul la Unreal Tournament, însă influențele sunt evidente. Ai elemente care par scoase direct din Apex Legends, însă cu un twist original. După care ai abilitățile despre care vorbeam mai devreme care îi oferă lui Hyenas un aer aparte. Per total, acțiunea a părut foarte fast-paced, așa că jucătorii de shootere realiste precum ARMA sau chiar și Battlefield ar putea să găsească noul FPS de la SEGA mult prea haotic. Însă mie îmi place la nebunie ce-am văzut până acum și abia aștept să fie lansat.

Hyenas va fi disponibil pe PC via Steam și Epic Games, dar și pe PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X|S. Nu avem încă o dată de lansare întrucât jocul se află într-un stagiu Alpha de dezvoltare, dar cei de la SEGA ne-au spus că se testează de zor optimizarea pentru Steam Deck și speră că-l vor putea lansa și pe Nintendo Switch. Vom afla mai multe informații pe viitor, iar când va sosi momentul, puteți fi siguri că o să-mi dau cu părerea într-un review.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button