Știri ITTECHTelefoane

Huawei promite să aducă un telefon pliabil 5G la MWC 2019

Au răsărit două mari tendințe în ultimele luni pe segmentul de telefonie mobilă. Unul neașteptat este cel al telefoanelor fără butoane și fără porturi. Celălalt este al telefoanelor pliabile. Iar la Mobile World Congress 2019 se anunță o mare bătălie între cele două, dar mai ales în cadrul segmentului cel din urmă.

Huawei a promis deja că va veni la eveniment cu un telefon nou pliabil. Acesta nu doar că va avea un ecran ce poate fi îndoit fără teama că acțiunea va fi permanentă și iremediabilă, dar va avea și un modem 5G.

Conform spuselor celor de la Huawei, telefonul va fi echipat cu un chipset Kirin 980, ce se va ocupa de cea mai mare parte din muncă, dar din moment ce încă nu există un modem integrat care să acceseze spectrul folosit pentru 5G, alături de el va fi și un chipset dedicat Balong 5000.

Combinația va putea fi văzută și probabil testată la MWC 2019, ce se va desfășura la sfârșitul lunii viitoare, în Barcelona. Huawei nu a oferit deocamdată imagini cu telefonul respectiv, așa că va trebui să așteptăm până atunci să vedem de ce este în stare sau măcar în ce fel a abordat compania design-ul. Nu de alta, dar aceasta este prima ocazie pe care o au producătorii de telefoane să fie creativi, abandonând designul banal al dreptunghiului neinteresant popularizat de Apple.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button