Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Huawei va resimti pentru prima oara conflictul cu Statele Unite ale Americii

Razboiul marfurilor dintre Statele Unite si China este in desfasurare inca din 2018. De atunci, atat companii americane cat si chinezesti au fost afectate, iar Huawei a fost una dintre acestea. Chiar daca pana acum, problemele suferite de producatorul de telefoane nu au fost grave, in 2020 situatia s-ar putea schimba.

Conform celor de la The Information, sunt surse care indica faptul ca vanzarile telefoanelor Huawei vor suferi scaderi de pana la 20%. Asta vine ca si rezultat al deciziei prin care guvernul Statelor Unite a interzis companiilor americane sa lucreze cu chinezii. Huawei a inregistrat o crestere de 25% in 2019 cu peste 240 de milioane de telefoane vandute. Anul 2020 nu pare a fi la fel de promitator pentru companie, intrucat expertii se asteapta ca vanzarile sa nu depaseasca 190 de milioane.

Declinul intarziat al gigantului chinez se datoreaza ciclului anual de lansari de telefoane. Huawei poate sa-si vanda in continuare telefoanele din seria P30 in Statele Unite daca acestea sunt deja in stoc. Asta s-a putut intampla deoarece legea a necesitat aprobare inainte de toate. Insa odata cu lansarea noii generatii de telefoane din seria P40, telefoanele Huawei vor deveni din ce in ce mai greu de vandut. Pe 26 Martie, Google va fi obligat sa revoce licenta Android pentru Huawei. Asta va afecta vanzarile in Europa si alte regiuni in care oamenii sunt obisnuiti cu ecosistemul Google.

Huawei va creste in continuare in tari precum China sau India, dar va avea probleme cand vine vorba de clientii din Europa. Chiar daca exista alternative precum AppGallery de la Huawei, oamenii se bazeaza mult pe serviciile oferite de Google. Asta va rezulta in migrarea spre alti producatori de telefoane cu Android.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button