TECHTech&ITTelefoane

Huawei surclasează Apple și ajunge pe locul 2 în top

Huawei Technologies Co. a depășit Apple Inc. pentru a revendica locul 2 în topul smartphone-urilor în primul trimestru, deplasându-se cu un pas mai aproape de ambiția sa de a detrona Samsung din topul pieței.

Compania gigant, ridicându-se după un val de acuzații conform cărora susține spionajul chinez (care au fost infirmate în mod repetat), a crescut cu 50% față de anul precedent, arată compania IDC. Acesta a fost singurul nume din top 4 care a reușit să-și extindă volumul pe măsură ce piața globală e în declin pentru al șaselea trimestru consecutiv.

Huawei s-a apropiat în mod constant de Apple și Samsung Electronics Co., cu o linie de dispozitive din ce în ce mai orientată pe partea high-end, în special pe piața internă a Chinei. Producătorul de iPhone a estimat în această săptămână că vânzările trimestriale au depășit estimările analiștilor, sugerând că cererea de iPhone-uri s-a stabilizat după o perioadă a sărbătorilor care a fost cu adevărat dezamăgitoare. Samsung s-a bucurat și el de un spike în comparație cu al patrulea trimestru, datorită lansării gamei de serii S10 în februarie. IDC consideră că Huawei ar trebui să reușească să se mențin pe locul 2 în restul anului 2019.

Ryan Reith, vicepreședinte al programului la IDC’s Worldwide Mobile Device Tracker, a declarat:

Piața globală a smartphone-urilor continuă să fie provocată în aproape toate domeniile, dar Huawei a reușit să crească livrările cu 50%. Acest nou top cu Samsung, Huawei și Apple este foarte probabil ce vom vedea atunci când 2019 se va încheia.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button