SecuritateRSS PaginaDeMediaTECH

Iată cum s-a implicat Huawei în proiectele de supraveghere inițiate de China

De-a lungul timpului, Huawei a încercat pe cât de mult posibil să nu lase de înțeles faptul că se implică în proiectele autorităților chineze, care arborează teme controversate, precum spionajul altor țări dar și a cetățenilor Chinei. Dar acum, The Washington Post vine cu o veste interesantă care s-ar putea să dovedească fix ceea ce Huawei spera să țină sub tăcere.

The Washington Post a făcut publice mai multe imagini extrase din o sută de prezentări PowerPoint care atestă implicarea dezvolatorului în proiectele de supraveghere ale guvernului din China. Multe dintre slide-uri fuseseră declarate confidențiale, fiind postate în grabă pe un site public. Anul trecut, acestea au fost șterse, însă nu cu totul.

Slide-urile postate de Washington Post sunt traduse în engleză și acoperă diferite moduri în care China beneficiază de ajutorul Huawei pentru proiectele de supraveghere. Printre acestea se numără o tehnologie în curs de dezvoltare care poate ajuta autoritățile să analizeze înregistrările vocale prin metoda comparației în raport cu o bază de date plină de „amprente vocale”. Se menționează că această tehnologie va contribui la securitatea națională, pentru că guvernul va reuși să-i identifice pe indivizii dizidenți din sfera politică, în relație cu Hong Kong și Taiwan.

Huawei 3

Un alt slide scos la iveală indică un sistem complex de supraveghere a instituțiilor de detenție. Se pare că ajutorul dat de Huawei a dus la instalarea unui astfel de sistem în închisorile din regiunile centrale ale Mongoliei și din provincia Sanxi și în lagărele din Xinjiang.

În continuarea acestuia urmează o altă ilustrație prin care se detaliază cum tehnologiile de supraveghere patentate de Huawei au fost utilizate în Xinjuang încă din 2017 și cum tehnologia de recunoaștere facială a ajutat autoritățile să prindă mulți suspecți, În plus, se detaliază și un sistem de supraveghere care poate indica locația persoanelor de interes din politică cu ajutorul telefoanelor utilizate de acestea. Se menționează că tehnologia cu pricina se folosește chiar în momentul de față în Guangdong, adică provincia cea mai populată a Chinei.

The Washington Post recunoaște că nu poate indica destinatarul acestor slide-uri și data cand au fost publicate, dar multe dintre ele au fost create în 2014 și au fost editate ultima oară anul trecut. Un reprezentant Huawei a ținut să explice publicației americane faptul că producătorul nu are nicio idee de existența proiectelor cu pricina enumerate în articol și că tot ceea ce face este să ofere servicii cloud-based care respectă toate standardele industriei.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button