Tech&IT

Super Device este viitorul ecosistemului Huawei care conectează toate dispozitivele companiei

Brioul inteligent al viitorului este pe cale să ia naștere

Ecosistemul Huawei este pe cale să aducă o schimbare pe cât de interesantă, pe atât de importantă. Producătorul a anunțat în cadrul MWC 2022 conceptul Super Device care subliniază inițiativa Smart Office. Este vorba despre o soluție nouă, care îmbunătățește semnificativ conectivitatea cross-device, adică modul în care dispozitivele compatibile Huawei operează între ele. Noutatea vrea să ofere conectivitate cross-device superioară în cadrul a cinci scenarii diferite:

  • Health and Fitness;
  • Easy Travel;
  • Smart Office;
  • Entertainment;
  • Smart Home.

Acestea formează ideea de Seamless AI Life, o combinație între colaborarea cross-device și integrarea ecosistemului Huawei. Practic, utilizatorii vor putea să conecteze mai multe dispozitive și să le acceseze printr-un singur hub, o experiență singulară, în vreme ce integrarea ecosistemului proprietar devine o punte de legătură între platformele mobile și sistemele Windows. Astfel, se asigură o utilizare eficientă a dispozitivelor pentru diverse scenarii. Sună destul de sci-fi, nu? Ce-i drept, am văzut idei de genul în multe cărți, filme și seriale, la o scară mult mai mare și mai avansată, însă cu ceea ce ne pregătește Huawei, nu putem spune că ne aflăm prea departe de viitorul descris în diverse lucrări.

Smart Office este calea către productivitate și creativitate

Pe măsură ce ne înconjurăm cu tot mai multe dispozitive inteligente, apare acel efect secundar în care ești forțat să treci de pe o platformă la alta din ce în ce mai des: laptopuri pentru muncă, telefoane pentru entertainment și socializare. În mare, niciun dispozitiv nu este momentan capabil să ofere de unul singur suport pentru absolut toate nevoile utilizatorilor și tocmai de aceea Huawei vrea să ofere un tot unitar, o conexiune principală a tuturor device-urilor compatibile.

Tehnologia Cross-Device Collaboration face ca interacțiunea și interconectarea mai multor dispozitive să fie seamless și intuitiv. Primii pași au fost făcuți în 2018 odată cu lansarea lui OneHop. Cu opțiunea respectivă, poți transfera fișiere de pe telefon pe PC printr-o singură apăsare. În 2020, fanii Huawei au văzut lansarea lui Multi-Screen Collaboration, care îți dădea posibilitatea să lucrezi simultan de pe două device-uri și să împarți programele și sarcinile mai eficient între, să zicem, PC și tabletă, PC și telefon sau tabletă și telefon. Aici, vedeta era funcția de drag and drop care transfera foarte ușor fișiere între cele două medii.

În 2021, Huawei lansa Super Device, care ve deveni o parte importantă din Smart Office. Toate acestea vor contribui la un spațiu de lucru mult mai eficient din moment ce toate dispozitiviele compatibile vor funcționa ca „o singură minte”… Scuze, nu m-am putut abține, sună foarte sci-fi.

HUAWEI Super Device (2)

Super Device și sloganul „Come Together as One”

Super Device este de acum disponibil pe PC-urile Huawei prin intermediul interfeței drag-to-connect regăsită în Control Centre. Dacă te folosești de ea, vei accesa mai rapid fișierele din telefon și vei putea crea o conexiune smart screen pentru prezentări sau redare de conținut.

Conectarea prin Super Device înseamnă că o caracteristică unică a unui dispozitiv va putea fi modularizată și accesată de alte dispozitive din „rețea” pentru a echilibra funcționalitățile din ecosistem și a crește eficiența în workflow. Alături de acestea, PC-urile Huawei integrează și funcția Pop-Up Pairing, prin care utilizatorii vor putea conecta ușor dispozitivele wireless ale companiei; căști, boxe, un mouse, o tastatură, ba chiar și o imprimantă.

Telefoanele Huawei și Super Multitasking-ul

Dacă îți conectezi și telefonul, acesta va deveni o extensie a spațiului de stocare de pe PC; vei putea accesa fișierele din smartphone prin interfața PC-ului la fel cum te-ai folosi de un mediu de stocare extern tradițional. Odată ce un telefon Huawei va integra Super Device, interfața acestuia va putea fi proiectată și accesată pe PC. În combinație cu Multi-Screen Collaboration, până la trei aplicații mobile vor putea fi accesate direct de pe PC pentru multitasking. Desigur, utilizatorii au la dispoziție navigarea și accesul prin drag-and-drop; în plus, MateBook va deveni unealta prin care îți vei putea edita fișierele și fiecare modificare va fi salvată automat pe telefon.

Și MatePad va deveni parte importantă din Super Device

La fel ca telefonul, și tableta va deveni mediu extern conectat la PC. Se păstrează aceleași funcții care consolidează eficiența ecosistemului: drag-and-drop, acces facil la aplicațiile importante și toate cele. Acest ansamblu PC + Tablet Super Device oferă suport pentru trei moduri de conectare și fiecare dintre ele se aplică unui anumit scenariu de utilizare.

În modul Mirror, ecranul PC-ului este proiectat pe ecranul tabletei. Fiecare lucru scris sau desenat pe PC  cu ajutorul sylus-ului M Pencil va fi replicat în timp real pe display-ul lui MatePad. În modul Extend, Ecranul PC-ului este prelungit de către ecranul tabletei care ia forma unui display extern. Nu în ultimul rând, modul Collaborate, fișierele stocate pe tabletă pot fi gestionate direct din PC, în funcție de nevoile utilizatorilor.

Doritorii își vor putea conecta PC-urile Huawei la monitoarele MateView pentru a se bucura de un display mai mare. Vorbim despre suport pentru rezoluție 4K+ și un gamut P3 consistent și clar. Iar asta este doar începutul. Huawei menționează că Seamless AI Life nu se oprește doar aici. Funcționalitatea Super Device va fi extinsă astfel încât să poată fi accesată și de modele de Huawei PC mai vechi, cu condiția ca utilizatorii să-și actualizeze PC manager-ul la cea mai nouă versiune. În viitorul apropiat, producătorul plănuiește să ofere compatibilitate pe tot mai multe dispozitive, pentru ca ecosistemul să devină cel mai bun mod de a-ți gestiona task-urile și lucrurile importante.

 

Mai jos regăsiți și comunicatul de presă aferent:

București, 01 martie 2021 – Huawei Consumer BG introduce conceptul de super dispozitiv pentru smart office, o nouă soluție care îmbunătățește considerabil conectivitatea și colaborarea dintre dispozitivele Huawei acceptate. Această funcție bazată pe software este în acord cu strategia Huawei Seamless AI Life, proiectată în cinci scenarii majore – sănătate și fitness, călătorii, smart office, divertisment și smart home. Soluția a fost prezentată în cadrul evenimentului Mobile World Congress de la Barcelona. 

Huawei aduce în conceptul de smart office, unul dintre scenariile cheie ale Huawei Seamless AI Life, viziunea creației fără limite și a comunicării perfecte, urmărind să ofere o experiență de viață profesională eficientă din punct de vedere digital prin asocierea celor două capabilități de bază ale Huawei: colaborarea între dispozitive și integrarea ecosistemului. Colaborarea între dispozitive le permite utilizatorilor să conecteze mai multe dispozitive într-o experiență unică, în timp ce integrarea ecosistemului elimină decalajul dintre Windows și platformele mobile, stimulând creativitatea și îmbunătățind eficiența comunicării.

HUAWEI Smart Office: super dispozitiv, super creativitate

Pe măsură ce consumatorii dețin din ce în ce mai multe dispozitive inteligente, li se întâmplă adesea să utilizeze două ecosisteme diferite și fragmentate, cum ar fi laptopuri pentru muncă și smartphone-uri pentru divertisment. Fără un dispozitiv unic care să satisfacă pe deplin toate nevoile zilnice ale unui utilizator, capacitatea dispozitivelor de a-și valorifica punctele forte și de a crea o experiență unificată a devenit mai importantă ca niciodată. Acest lucru este extrem de important ținând cont de cererea în creștere pentru menținerea productivității consumatorilor aflați în mișcare. 

Colaborând între ele, dispozitivele oferă o conexiune mai fluidă, fără probleme. Huawei a introdus tehnologia inovatoare care conectează dispozitive încă din 2018, cu funcția OneHop care transferă fișierele smartphone-ului pe computer cu o singură atingere. În 2020, compania a introdus funcția Multi-Screen Collaboration, permițând colaborarea între două dispozitive, cum ar fi PC-tabletă, PC-smartphone și tabletă-smartphone. Au apărut astfel noi funcții precum transferul de fișiere între două dispozitive prin drag and drop și capacitatea de a deschide direct fișiere mobile pe laptop. Astăzi, Huawei își propune să elimine barierele dintre dispozitive aducând în Smart Office conceptul de super dispozitiv lansat pentru prima dată în 2021, ce le permite tuturor dispozitivelor compatibile să funcționeze ca unul singur. 

Super dispozitiv: Toate într-unul

Soluția Super dispozitiv (Super Device) este disponibilă acum pe computerele Huawei prin interfața drag-to-connect din Centrul de control al PC-ului, permițând acces rapid la imaginile și fișierele de pe telefon, precum și conectivitate rapidă și ușoară a ecranului inteligent pentru prezentări.

Asocierea super dispozitivului este inițiată printr-un clic pe iconița Control Panel din colțul din dreapta jos al ecranului computerului și tragerea iconițelor dispozitivelor din apropiere spre cea a PC-ului. Cu super dispozitivul de la Huawei, capabilitățile unice ale fiecărui dispozitiv pot fi modularizate și accesate de către alte dispozitive din grup, permițându-le acestora să profite pe deplin unele de punctele forte ale celorlalte. Super dispozitivul transformă PC-ul într-un nucleu de productivitate prin crearea unei experiențe digitale unice și complete, care permite un flux de lucru concentrat și eficient pentru utilizatorul care este acum capabil să proceseze sarcinile cu ușurință pe mai multe dispozitive.

Cu funcția de asociere pop-up, computerul Huawei se poate conecta rapid și ușor la căștile wireless, boxele, mouse-ul și tastatura Bluetooth Huawei, precum și la imprimantă, îmbunătățind în mod holistic experiența de smart office. 

Colaborare cu smartphone-ul Huawei: Super multi-tasking 

Odată conectat, smartphone-ul va fi disponibil ca unitate externă a computerului. Acest lucru le permite utilizatorilor să acceseze fișierele smartphone-ului ca în cazul oricărui alt dispozitiv de stocare extern, utilizând interfața sistemului de fișiere de pe PC cu care sunt familiarizați.

Pe ecranul PC-ului va fi afișată și interfața smartphone-ului, iar cu Multi-Screen Collaboration pot fi deschise direct pe PC până la trei aplicații mobile pentru multi-tasking. În plus, utilizatorii pot accesa cu ușurință materialele salvate pe telefon prin intermediul computerului, prin drag and drop. Fișierele de pe smartphone pot fi editate cu HUAWEI MateBook, unde toate modificările sunt salvate automat pe telefon și gata pentru a fi partajate. 

Colaborare cu Huawei MatePad: Super creativitate

La fel ca smartphone-ul, tableta este recunoscută la conectare ca unitate externă a PC-ului, permițând transferul și gestionarea fișierelor între dispozitive prin drag-and-drop sau copy-paste.

Super dispozitivul PC + tabletă acceptă trei moduri de conectare, fiecare pentru diferite scenarii de utilizare.

În Modul Mirror, ecranul computerului este reprodus pe ecranul tabletei. Orice conținut scris sau desenat cu M-Pencil pe HUAWEI MatePad este reflectat în timp real pe computer. Această funcție puternică îi ajută pe utilizatori să profite la maximum de software-ul de design profesional. În Modul Extend, ecranul computerului este extins la tabletă, fiecare din cele două ecrane afișând conținut diferit. Acest mod transformă tableta într-un monitor extern pentru computer, îmbunătățind productivitatea prin mai mult spațiu pe ecran. În Modul Collaborate, fișierele tabletei pot fi gestionate direct de pe computer.

Colaborare cu Huawei MateView: Super productivitate

Utilizatorii se bucură de flexibilitatea de a conecta un PC Huawei la un monitor HUAWEI MateView, pentru a profita de un ecran mai mare. HUAWEI MateView suportă rezoluția de până la 4K+ și gama de culori P3 la nivel de cinema, permițând utilizatorilor să-și vizualizeze realizările creative cu detalii și precizie de clasă industrială. 

Acesta e doar începutul

Super dispozitivul duce utilizatorii la următorul nivel de experiență tehnologică, productivitate și satisfacție, ca parte a eforturilor Huawei de a oferi experiența Seamless AI Life. Suportul pentru funcționalitatea super dispozitivului se va extinde și la modelele anterioare de PC-uri Huawei, cu condiția ca utilizatorii să-și actualizeze PC managerul Huawei la cea mai recentă versiune. În viitorul apropiat, Huawei intenționează să adauge suport pentru mai multe dispozitive, astfel încât să poată îmbunătăți permanent experiențele utilizatorilor aflați la birou sau în timpul liber. 

Laptopuri Huawei la prețuri avantajoase

Familia de laptopuri HUAWEI MateBook are parte în această perioadă de oferte deosebite, atât în magazinul online Huawei, cât și în rețelele de retail partenere. Cei ce își doresc un dispozitiv super performant, pot achiziționa MateBook X Pro, în varianta Emerald Green împreună cu pachet gratuit ce include ghiozdan, mouse și ceas inteligent Watch GT 2 Pro la prețul de 7.799 lei. De asemenea, și modelul MateBook D14 Windows 10 Home, Intel Core i5, 8GB+512GB, Mystic Silver poate fi achiziționat individual la prețul promoțional de 2.799 lei. Această ofertă include și accesorii gratuite, respectiv un mouse Bluetooth 2 Olive Green sau Pink și un ghiozdan pentru laptop Swift. Laptopul MateBook D15 i5 de generație a 11-a , Windows 11 Home, 8GB+512GB, Mystic Silver poate fi achiziționat individual la prețul de 3.299 lei. La orice Laptop, clienții pot opta pentru pachete suplimentare cu Mouse GT black la 299 lei în plus, FreeBuds 4 la 249 lei în plus sau router WS5200 la 49 lei în plus.

Cele două laptopuri din seria MateBook 14s, pot fi achiziționate la prețul de 5.999 lei în varianta Space Gray și respectiv 6.499 lei în varianta Spruce Green, ambele vin cu pachet gratuit: mouse, rucsac și ceas smartwatch WATCH GT 2. Toate ofertele campaniei pot fi vizualizate pe www.huaweistore.ro. Oferta de laptopuri este valabila în HuaweiStore.ro în perioada 1-6 martie 2022. Clienții beneficiază de plata în rate fără dobândă, livrare rapidă și gratuită. 

De asemenea, clienții pot beneficia de oferte de preț speciale în rețeaua de parteneri HUAWEI, în limita stocurilor și a promoțiilor disponibile: MateBook D15 Intel Core i3 la prețul promoțional de 2299 lei, MateBook D14 la prețul promoțional de 2.799 lei, MateBook X la prețul promoțional de 3.499 lei.

Oferte noi în HuaweiStore.ro

Mai ales în această perioadă, femeile importante din viața fiecăruia trebuie să se simtă apreciate. În perioada 1-6 martie 2022, clienții se pot bucura de noi oferte promoționale: prețuri mai mici cu 10% pentru toate produsele din categoriile laptopuri, telefoane, tablete și routere și cu 15% pentru produsele audio și ceasuri smartwatch. Reducerile sunt oferite în formă de cupoane, ce pot fi regăsite în magazinul online Huawei.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button