Știri ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Huawei s-ar putea desparti de brandul Honor pentru 3.7 miliarde de dolari

Huawei nu trece prin cea mai buna perioada, chiar daca este in varful listei de producatori de telefoane. Sanctiunile aplicate de Statele Unite ale Americii in combinatie cu pierderea licentei pentru Android au afectat compania. Efectele acestea se resimt acum si pe plan financiar. Ba chiar, este atat de rau incat gigantul chinez ar putea sa-si vanda sub-brandul Honor pentru 3.7 miliarde de dolari. Cel putin asta aflam dintr-un raport publicat ieri de Reuters.

Pentru cei care nu stiu, Honor a reprezentat pentru Huawei un sub-brand specializat in special pe vanzarea de telefoane de buget. Unde compania mama se ocupa de lansarea flagship-urilor precum seriile P si Mate Pro, sub-brand-ul se ocupa de vanzarea in masa a dispozitivelor ieftine. Vanzarea acestora ar putea insemna o schimbare de perspectiva pentru compania mama.

Huawei Google

Odata ce Honor ar disparea din peisaj, Huawei s-ar putea concentra doar pe seriile consacrate care produc cei mai multi bani. In acest fel, ar disparea dispozitivele foarte ieftine din piata, dar ar creste calitatea si timpul investit in terminalele scumpe. Cumparatorul vehiculat ar fi Digital China Group care in schimbul sumei de 25 de miliarde de yuani ar urma sa primeasca brand-ul ca intreg, departamentul de R&D cat si linia de productie. Se pare ca ar exista si alti doritori, astfel TCL si Xiaomi sunt alte doua nume care ar fi interesate de achizitia Honor.

Asta ar fi o schimbare importanta si pentru Honor ca si companie. Huawei este afectata de toate sanctiunile impuse pana acum, iar asta inseamna ca si subsidiarii sai resimt aceste lovituri. Odata cu vanzarea, Honor si-ar recapata licenta pentru Android si ar putea reincepe productia de telefoane de buget cu Serviciile Google Play pre-instalate.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button