Tech&IT

Huawei s-a apucat de facut PC-uri… partial

Huawei este mai bine cunoscut ca cel mai mare producator de echipament de telecomunicatii din lume, dar pentru ca mereu este loc de mai mult, acum compania pare sa se apropie de piata PC-urilor, cu un produs numit MateBook.

Luand inspiratie de la Microsoft Surface Pro, MateBook este un dispozitiv capabil sa fie folosit fie ca o tableta, fie ca un laptop, in functie de modul in care este utilizat.  Are un ecran de 12 inch, cu un raport al proportiilor de 3:2, la fel ca cel folosit de Microsoft pentru propriile produse, si suporta o rezolutie maxima de 2160×1440.

Modul prin care Huawei vrea sa diferentieze MateBook de competitie este prin pretul sau, care incepe de la 700 de dolari, in loc de 900, cat ai da pe un Surface Pro 4.

Desigur, aceasta diferenta de pret vine ca o consecinta a folosirii unui hardware ceva mai firav. Nu ar trebui sa va asteptati la i5-uri, toate modelele fiind echipate cu procesoare Intel Core m. Mai exact, Core m3, m5 si m7. Acestea vor putea avea fie 4GB, fie 8GB de RAM si stocare pe SSD intre 128GB si 512GB.  Pretul pentru configuratia cea mai performanta va fi in jur de 1600 de dolari.

IMG_8470-1-980x654

Folosirea de hardware mai firav vine cu o necesitate scazuta pentru un sistem de racire, asa ca MateBook este mai subtire si mai usor ca un Surface Pro 4.

Dispozitivul mai vine cu o tastatura care poate fi folosita pe post de coperta, care se conecteaza prin pini de tip Pogo,  si cu un stylus cu 2048 de nivele de presiune, care dupa o ora de incarcare va tine o luna intreaga.

MateBook are Windows 10 pe post de sistem de operare si va fi lansat in urmatoarele luni.

[ArsTechnica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button