RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Huawei riscă să piardă 30 de miliarde de dolari

Interdicția primită din partea SUA pare că va avea un impact destul de mare asupra venitului pe care îl va putea genera Huawei în următorul an.

Conform celor mai noi estimări făcute de către companie, inabilitatea sa de a mai putea lucra cu diverse entități din SUA, și ocazional din alte țări, va duce la o scădere a venitului său anual de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru ceva context, venitul generat de Huawei anul trecut a fost de aproximativ 105 miliarde de dolari, așa că pierderea a aproape o treime din cifra sa de afaceri nu va fi tocmai ceva ușor de trecut cu vederea. Compania chiar se așteaptă ca livrările sale, la nivel mondial, de telefoane să scadă în următoarea perioadă cu cel mult 60%.

Huawei încearcă să se distanțeze de companiile din SUA și de proprietățile intelectuale pe care nu le deține, însă efortul său de a crea un sistem de operare propriu probabil nu se va manifesta suficient de rapid, iar celelalte interdicții ce țin de hardware vor avea nevoie de și mai mult timp pentru a putea fi remediate.

Înainte să se trezească pe cap cu această interdicție, compania chiar se aștepta la o creștere a venitului, ajungând măcar la 125 de miliarde de dolari. Cel puțin Huawei este o companie privată, așa că nu sunt acționari nemulțumiți care să îi sufle în ceafă.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button