RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Huawei pregătește propriul OS

Disputa dintre SUA și China s-a manifestat zilele trecute sub forma interzicerii companiilor americane să mai colaboreze cu gigantul de telecomunicații Huawei. Asta este valabil pentru fiecare dintre componentele companiei, de la infrastructura de telecomunicații până la telefoane mobile.

Dar din moment ce este cam greu să scoți din funcțiune routere, switch-uri, antene și diverse alte componente critice de infrastructură de îndată ce a venit ordinul de interdicție, Huawei și partenerii săi din SUA au un răgaz de 90 de zile. În acest timp încă mai pot colabora pentru a se asigura că nu vor fi probleme imediate. Iar această colaborare este valabilă și pentru parteneriatul cu Google. Ca urmare, timp de 90 de zile telefoanele celor de la Huawei vor continua să funcționeze în mod normal, vor primi update-uri de securitate și nu vor avea nici un fel de impediment… bine, există unul, Huawei nu mai participă la testarea lui Android Q.

Iar dincolo de perioada de 90 de zile, Huawei pare că nu va trece pur și simplu la o altă variație de Android, ci lucrează la propriul său sistem de operare. Nu sunt cunoscute momentan prea multe detalii despre acest potențial nou sistem de operare, singurele informații despre el venind deocamdată din China, și incluzând promisiuni precum „aplicațiile de Android recompilate pentru noul sistem de operare vor fi cu 60% mai rapide”.

Conform unor informații existente în acest moment, sistemul de operare ar putea fi disponibil într-o anumită măsură chiar din această toamnă sau posibil din primăvară, dar tot este descris ca fiind departe de a fi gata. Intenția pare să fi fost ca noul sistem de operare să fie disponibil doar pentru piața chinezească, alături de propriul ecosistem de aplicații.

Desigur, în cazul în care interdicția este inversată, cum s-a mai întâmplat și cu ZTE, nu va fi grabă chiar atât de mare pentru dezvoltarea propriului sistem de operare. Însă unul tot este inevitabil, din moment ce compania nu își va putea permite astfel de interferențe prea des.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button