RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Huawei pierde accesul la Google Android

Ca urmare a disputei dintre China și SUA, Google a primit un ordin prin care i se interzice colaborarea cu Huawei, iar consecințele pot fi destul de serioase.

Din acest moment, producătorul de telefoane nu mai are acces la varianta Google a sistemului de operare Android, la update-urile sale de securitate, și nici la aplicații precum Search, Google Play, G-Mail, Maps, și toate celelalte. Huawei se va putea folosi în continuare de varianta Open Source a sistemului de operare, urmând să se bazeze pe ce update-uri de securitate va primi această versiune, pentru a-și ține la zi dispozitivele.

Această interdicție nu va afecta telefoanele ce deja au fost lansate, așa că dacă aveți în mână acum un telefon Huawei, acesta nu va înceta din senin să mai ruleze aplicațiile Google. Însă orice telefon nou produs de către companie va trebui să se folosească de alternativa Open Source, și de aplicații proprii.

Nu este clar cât timp ar putea persista această interdicție, ZTE fiind într-un pericol similar acum un an de zile, dar decizia a interzice acel producător de telefoane în SUA a fost inversată.

În efect, Huawei va putea produce telefoane care se conformează, fără voia lor, cu noile reglementări din Uniunea Europeană, având obligația acum de a folosi alte aplicații decât cele Google. Și din moment ce Android nu este un sistem de operare îngrădit, nu prea ar fi multe lucruri care să împiedice utilizatorii să instaleze Google Play și restul aplicațiilor pe care le doresc.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button