Telefoane

Huawei: Piata romaneasca este o piata dificila!

Huawei: Piata romaneasca este o piata dificila. Europa reprezinta pentru Huawei cea mai importanta piata dupa Asia. De altfel, numarul angajatilor de aici a ajuns la 10.000, iar 1000 dintre ei sunt in Romania. Asta pentru ca, in 2012, la Bucureşti, s-a construit unul dintre cele patru centre de servicii globale ale companiei, care asigură suport tehnic pentru Europa Centrală şi de Est, ţările nordice şi cele din vestul continentului. O cifra mare, in comparatie cu alte tari europene (in Italia, de exemplu, sunt 650 de angajati).

Desi dupa volumul de vanzari, Huawei este al treilea mare jucator european pe piata de telefoane, in Romania ocupa locul sase, principalii competitori fiind LG, Sony, HTC, Samsung si nu numai. Piata de la noi are o particularitate anume.

Kenneth Fredriksen, Chief Operating Officer Central East Europe &Nordic Region spune ca piata romaneasca este una dificila din cauza jucatorilor locali (N.R. Allview este în topul vanzarilor). Cu toate acesta, Huawei va creste in urmatorii trei ani, pentru ca se pozitioneaza intr-un segment de piata diferit de cel al producatorilor romani.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button